r
Nosalty Logó

Diós-répás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Diós-répás baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 3980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltelék

Szirup

Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3746 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22475 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Szirup

Elkészítés

Töltelék

  1. A barna cukrot olvasszuk meg, és pároljuk félpuhára benne a répát, majd keverjük hozzá a diót, és reszeljük bele a narancs héját.
  2. Egy tepsit (kb 20x30 cm) vajazzunk ki. Fektessünk a tepsibe 8 db réteslapot úgy, hogy kenjünk meg minden egyes lapot olvasztott vajjal. Ha túllóg a réteslap, vagy leszabjuk, vagy visszahajtjuk egyszer az egyik, utána a másik lapot.
  3. Rásimítjuk a diós-répás keveréket, majd betakarjuk a másik 8 réteslappal, ugyanúgy megkenve a lapok közeit a vajjal. A felső lapot már ne kenjük le.
  4. Éles késsel vágjuk formára, és toljuk 160 fokos előmelegített sütőbe. Süssük kb. 40 percig.
  5. Ha megsült a baklavánk, még melegen locsolgassuk meg a sziruppal, amíg az összeset be nem szívja.

Szirup

  1. A sziruphoz forraljuk össze a hozzávalókat, addig amíg besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1283
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-répás baklava
Judit69 176 recept

Az édes bűnbeesés. Kiadós rétestészta alapú édesség, amiből most kimaradt a pisztácia, de helyette ott a répa és a dió, ami még különlegessé és szaftosabbá teszi ezt a török eredetű édességet.

Hozzávalók

Töltelék

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...