Diós-répás baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
Töltelék
-
3g barna cukor13 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
17g dió109 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szirup
Összesen
664
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
Töltelék
-
20g barna cukor76 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
100g dió654 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
300g réteslap885 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szirup
Összesen
3980
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
Töltelék
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
21.2g sárgarépa8 kcal
-
7.1g dió46 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
21.2g réteslap63 kcal
-
14.1g vaj101 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szirup
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 1548 micro
-
β-karotin 3746 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
664
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 228.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.4 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 555.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 9288 micro
-
β-karotin 22475 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
3980
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 656 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
2 ek barna cukor
-
30 dkg sárgarépa
-
10 dkg dió
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 csomag réteslap
-
20 dkg vaj
-
1 teáskanál fahéj
Szirup
Elkészítés
Töltelék
- A barna cukrot olvasszuk meg, és pároljuk félpuhára benne a répát, majd keverjük hozzá a diót, és reszeljük bele a narancs héját.
- Egy tepsit (kb 20x30 cm) vajazzunk ki. Fektessünk a tepsibe 8 db réteslapot úgy, hogy kenjünk meg minden egyes lapot olvasztott vajjal. Ha túllóg a réteslap, vagy leszabjuk, vagy visszahajtjuk egyszer az egyik, utána a másik lapot.
- Rásimítjuk a diós-répás keveréket, majd betakarjuk a másik 8 réteslappal, ugyanúgy megkenve a lapok közeit a vajjal. A felső lapot már ne kenjük le.
- Éles késsel vágjuk formára, és toljuk 160 fokos előmelegített sütőbe. Süssük kb. 40 percig.
- Ha megsült a baklavánk, még melegen locsolgassuk meg a sziruppal, amíg az összeset be nem szívja.
Szirup
- A sziruphoz forraljuk össze a hozzávalókat, addig amíg besűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1291
- Feltöltés dátuma: 2015. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Az édes bűnbeesés. Kiadós rétestészta alapú édesség, amiből most kimaradt a pisztácia, de helyette ott a répa és a dió, ami még különlegessé és szaftosabbá teszi ezt a török eredetű édességet.