r
Nosalty Logó

Cserkesz csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Cserkesz csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

660
Kalória
34.4g
Fehérje
14.6g
Szénhidrátok
53.7g
Zsír
105.7g
Víz
102g
Koleszterin
4g
Rost
3.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5289 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    225 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10504.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    5510 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 5289 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott csirkét egy nagy lábasba tesszük (hogy kényelmesen elférjen benne a pipi), teljesen felengedjük vízzel, hozzáadjuk a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a csirkehús megpuhul.
  2. A csirkét a húsléből kivesszük és miután kissé kihűlt, lebőrözzük és lefejtjük a csontokról a puha húst, végül kisebb darabokra tépkedjük.
  3. A diót, a fokhagymát, a megfőtt vöröshagymát és a darabokra vágott kenyeret turmixba téve pillanatok alatt összedolgozzuk. Az így kapott diós egyveleget egy mélyebb serpenyőbe tesszük és hozzáadunk nyolc merőkanálnyi húslevet. Amikor kezd besűrűsödni, a serpenyőbe tesszük a csirkehúst is, és mérsékelt tűzön néhány percig főzzük. Ha szükségesnek érezzük kevés sót adhatunk még hozzá.
  4. Amikor kihűlt hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával kivesszük, szobahőmérsékleten kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 80 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Klasszikus török előétel: hideg, diómártásos csirkesaláta, mely különleges alkalmakkor készül Törökországban. (Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvében található recept alapján készítettem.) A cserkesz jelzőt állítólag az Oszmán Birodalom szultánjainak háremében élő, a saláta színére hasonlító arcszínű, szépséges cserkesz nőkről kapta. Jót tesz a salátának, ha van ideje az ízeknek összeérni, ezért egy-két nappal a tálalás előtt készítsük el! Kenyér, rizs-vagy bulgur piláf illik hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!