r
Nosalty Logó

Feta sajtos börek tepsiben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Feta sajtos börek tepsiben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

507
Kalória
18.5g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
49.1g
Víz
175.4g
Koleszterin
-
Rost
2.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3032 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 219 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7388.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3032 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A börekhez

  1. Összekeverjük a tejet a joghurttal, a tojásokkal, sózzuk és borsozzuk.
  2. Kivajazunk egy 28x20 cm-es tepsit.
  3. A réteslapokat a tepsivel azonos méretű téglalapokra vágjuk, összesen 12 ilyen lapra lesz szükségünk.
  4. A téglalapokat kenjük meg olvasztott vajjal, rakjuk a tepsibe az első réteget, azaz 3 tésztalapot.
  5. Locsoljuk meg a tojásos-tejes keverék harmadával és szórjuk meg a morzsolt feta felével.
  6. Rakjunk rá újra 3 vajjal megkent réteslapot, öntsük rá a maradék tejes folyadék felét és a maradék morzsolt fetát.
  7. Fedjük be az utolsó 3 réteslappal, és végül öntözzük meg a maradék tejes folyadékkal.
  8. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük kb. 35 perc alatt aranyszínűre.
  9. Langyosan, felkockázva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x20

Feta sajt rajongó vagyok, így ez a börek, ami eredetileg török reggeli, a nap bármely szakában nagy kedvencem! Recept forrása: Stahl magazin 2012. tavasz

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!