r
Nosalty Logó

Feta sajtos börek tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Feta sajtos börek tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3032 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 219 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7388.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3032 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A börekhez

  1. Összekeverjük a tejet a joghurttal, a tojásokkal, sózzuk és borsozzuk.
  2. Kivajazunk egy 28x20 cm-es tepsit.
  3. A réteslapokat a tepsivel azonos méretű téglalapokra vágjuk, összesen 12 ilyen lapra lesz szükségünk.
  4. A téglalapokat kenjük meg olvasztott vajjal, rakjuk a tepsibe az első réteget, azaz 3 tésztalapot.
  5. Locsoljuk meg a tojásos-tejes keverék harmadával és szórjuk meg a morzsolt feta felével.
  6. Rakjunk rá újra 3 vajjal megkent réteslapot, öntsük rá a maradék tejes folyadék felét és a maradék morzsolt fetát.
  7. Fedjük be az utolsó 3 réteslappal, és végül öntözzük meg a maradék tejes folyadékkal.
  8. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük kb. 35 perc alatt aranyszínűre.
  9. Langyosan, felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18710
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajt rajongó vagyok, így ez a börek, ami eredetileg török reggeli, a nap bármely szakában nagy kedvencem! Recept forrása: Stahl magazin 2012. tavasz

Hozzávalók

A börekhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...