Török cukkinisaláta Gazientep módra
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g cukkini16 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g cukkini32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
29.1g cukkini5 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
17.4g főtt tojás27 kcal
-
52.3g paradicsom9 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 929 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 2452 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 609.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1858 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 4904 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1346 micro
-
Lut-zea 713 micro
Hozzávalók
-
1 közepes db cukkini
-
1 ek olívaolaj
-
2 db főtt tojás
-
2 nagy db paradicsom
-
chili ízlés szerint (paprika magja, ha nem szereted a csípőset, szárított piros paprika magot is használhatsz)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyünk fel egy edénybe vizet forralni. Ha a víz felforrt, tegyük bele a tojásokat, és újraforrástól számított 10-12 perc alatt főzzük keményre.
- Amíg a tojások főnek, mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk karikára. Egy serpenyőben melegítsünk fel olívaolajat, és a cukkini karikákat grillezzük meg, amíg mindkét oldaluk szép világos aranybarnára nem sül.
- Ha minden készen van, a cukkiniket helyezzük egy tányér közepére, a tojásokat és a paradicsomot szeleteljük fel, és rendezzük el a cukkinik körül a tányéron. Sózzuk, borsozzuk meg, szórjunk rá paprikamagot, majd végül locsoljuk le egy kis olívaolajjal az egészet.
- Afiyet olsun!
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15951
- Feltöltés dátuma: 2012. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
És itt egy újabb török előétel a forró nyári napokra. Előételként, azaz meze-ként vagy könnyű ebédként is fogyaszthatjuk. Hol van Gazientep és miről híres a konyhája? Gazientep egy délkelet-törökországi város, a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott települése. A városnak rengeteg helyi specialitása van, amelyek a történelem és a város földrajzi elhelyezkedése miatt nagyon változatosak. A gazientepi konyhára jellemző a sok hús, joghurt, zöldségek, a piros paprika, fokhagyma, sütőipari termékek. Emellett a város híres a különleges főzési technikáiról és edényeiről, valamint a fűszereiről, úgy mint a sáfrány (hasbir) és a tárkony (tarhın). A környékről származó híres ételnek számít többek között: - lahmacun (más néven török pizza, vékony tészta, tetején darált hússal, ami általában borjú vagy marhahúsból készül. A pizzát citrommal locsolják le, majd salátalevéllel tekerik fel, és fogyasztják.) - çiğ köfte (nyers húspogácsa) - zerde (török desszert, egyfajta édes rizspuding, amelyet sáfránnyal színeznek sárgára) - firik pilav - sarma and dolma (töltött zöldségek, töltött káposzta- és szőlőlevél)