Török burgonyasaláta
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
133g burgonya77 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
31g zöldhagyma6 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.2g burgonya34 kcal
-
6.6g petrezselyem2 kcal
-
0.9g kapor0 kcal
-
13.4g zöldhagyma3 kcal
-
14.6g tv-paprika2 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 926 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1147 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 427.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 879 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 2778 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3440 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
Hozzávalók
-
40 dkg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db zöldhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
- A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megpuhuljanak.
- Ekkor 1-2 percre hideg vízbe mártjuk őket, majd kisebb kockákra vágjuk, egy nagyobb edényben összekeverjük a többi hozzávalóval.
- Ezután már fogyaszthatjuk is, vagy jó szokás szerint egy kisebb tálba szedünk egy-egy adagot, kicsit lenyomkodjuk, majd tányérra borítjuk.
- Receptkönyvben: 869
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 73780
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.
Ajánló
Grillezett, sült húsok kiváló kísérője, ezt tapasztalatból mondom. Ha vacsorának szánjuk, kockázzunk bele egy kis mozzarellát, esetleg valamilyen felvágottat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Egy szobányi szomszédot és ismerőst fogadtunk rögtön az első napon, hogy idén kettesben kisfiammal a törökországi Kayseribe látogattunk, mindenki kíváncsi volt a cseperedő fiúcskára, persze. Azt sem tudtam, kihez forduljak, melyik kérdésre válaszoljak előbb, amikor egyszer csak babanneşünk, vagyis az apai nagymama, drága anyósom mindenféle jóval megpakolt tányérokat kezdett szétosztogatni, nehogy valaki így délidőben éhen maradjon. Akkor kóstoltam először ezt a rém egyszerű salátát. Salátát? Azt kell mondjam köretként, salátaként, de egy kicsit európaiasítva mozzarellakockákkal keverve akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.