r
Nosalty Logó

Török burgonyasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Török burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2778 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 500 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megpuhuljanak.
  3. Ekkor 1-2 percre hideg vízbe mártjuk őket, majd kisebb kockákra vágjuk, egy nagyobb edényben összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. Ezután már fogyaszthatjuk is, vagy jó szokás szerint egy kisebb tálba szedünk egy-egy adagot, kicsit lenyomkodjuk, majd tányérra borítjuk.
  • Receptkönyvben: 869
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 73780
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Ajánló

Grillezett, sült húsok kiváló kísérője, ezt tapasztalatból mondom. Ha vacsorának szánjuk, kockázzunk bele egy kis mozzarellát, esetleg valamilyen felvágottat.

Receptkategóriák

Egy szobányi szomszédot és ismerőst fogadtunk rögtön az első napon, hogy idén kettesben kisfiammal a törökországi Kayseribe látogattunk, mindenki kíváncsi volt a cseperedő fiúcskára, persze. Azt sem tudtam, kihez forduljak, melyik kérdésre válaszoljak előbb, amikor egyszer csak babanneşünk, vagyis az apai nagymama, drága anyósom mindenféle jóval megpakolt tányérokat kezdett szétosztogatni, nehogy valaki így délidőben éhen maradjon. Akkor kóstoltam először ezt a rém egyszerű salátát. Salátát? Azt kell mondjam köretként, salátaként, de egy kicsit európaiasítva mozzarellakockákkal keverve akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...