Zöldséges csirke wokban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Robág Etnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
63g csirkecomb70 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldség körethez
-
4 kcal
-
161g újhagyma31 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9 kcal
-
175g édeskömény39 kcal
-
125g zeller45 kcal
A zöldség ágyához
-
25g szójaszósz15 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
313
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldség körethez
-
120g halványító zeller15 kcal
-
644g újhagyma124 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g chili0 kcal
-
162g hegyes erős paprika36 kcal
-
700g édeskömény156 kcal
-
500g zeller181 kcal
A zöldség ágyához
-
100g szójaszósz60 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1248
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
8.1g csirkecomb9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldség körethez
-
3.9g halványító zeller0 kcal
-
20.9g újhagyma4 kcal
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.3g hegyes erős paprika1 kcal
-
22.7g édeskömény5 kcal
-
16.2g zeller6 kcal
A zöldség ágyához
-
3.2g szójaszósz2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Összesen
40
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2409 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 1675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 483.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1673 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2399 micro
Összesen
313
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9636.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 988 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 6700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1934.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1398 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 6694 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9594 micro
Összesen
1248
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 kk majoranna
-
só ízlés szerint
A zöldség körethez
-
3 db halványító zeller
-
7 db újhagyma
-
1 db póréhagyma
-
2 db édeskömény
-
1 nagy db zeller
A zöldség ágyához
-
5 db zellerlevél
-
1 ek mustár
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A húshoz
- A csirkecombokat (lehet pulyka stb. is) hideg vízben feltesszük főni.
- Befűszerezzük: a 2 felé vágott vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, gyömbérrel, majorannával, citromfűvel, őrölt borssal és 2 tksóval.
- A húst puhára főzzük, leszűrjük (a leve később alapléként felhasználható). A húst hagyjuk kissé kihűlni, majd kicsontozzuk. A bőrös, főtt csirkehúst 2 ujjpercnyi darabokra vágjuk. Wokban olívaolajat hevítünk, a húst rádobjuk és nagylángon pár perc alatt átforgatva, kissé megpirítjuk. Ekkor már csak egy kis borsot őrlünk rá. Ezzel az étel húsrésze kész.
- A zöldségköret elkészítése: Alapot készítünk neki. Egy tálba az apróra vágott zellerzöldjét, 2 ekédes, sötét szójaszószt, 1 ekmustárt, 1 csapott ekbarna cukrot (vagy 1 ek. mézet) összekeverünk és félretesszük.
- A zöldségeket (zellergumó, édeskömény, új és póréhagyma, húsos paprikák) egyforma méretre (3-4 cm hosszú, vékony csíkok) vágjuk, és párolási idejüktől függően 2 külön tálba helyezzük. Az egyikbe a "keményebb" zöldségek kerüljenek: zeller, édeskömény, póréhagyma, zellerszár. A másik rész az újhagyma és a paprikafélék.
- A wokban 2 ekolívaolajat hevítünk, rádobunk 1 tkőrölt koriandert (én mozsárban töröm), és rögtön utána küldjük a zelleres tál tartalmát. Közepes lángon, sűrűn forgatva addig pároljuk, pirítjuk, míg a zellergumó nem lesz kb. a friss karalábéhoz hasonló puhaságú (ress). Ekkor a lángot felvesszük magasabbra, és hozzáadjuk a 2. zöldség alakulatot (paprikák stb.). Ezt már nagylángon, pár perc alatt készre pároljuk, azaz a vastagabb húsú csili vagy kalifoniai paprika is megdinsztelődik. Ekkor az egészet az előkészített "dresszinges" tálba öntjük, és a szójás, édes-savanyú egyvelegünkkel összekeverve tálaljuk.
- Készíthetünk mellé könnyű rizs, burgonya, üvegtészta (rizstészta) stb. köretet, a fogyasztók éhség és kalóriaigényeinek megfelelően.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15363
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Ajánló
Nálunk nyári vendégváró étel, a hideg sör is megy hozzá, vagy a könnyű borok valamelyike (pl. rozé).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Robág Etnel
14 recept
Szeretek régi alapanyagokat és ízeket új fűszerekkel, hozzávalókkal kombinálva valami újat, érdekeset létrehozni, a lehető legkevesebb rizikóval! Ez az étel is ebbe a sorba tartozik, a fűszerezést változtatva más ételt is ki lehet belőle hozni.