r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke wokban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Robág Etnel
Zöldséges csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 1248 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 40 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9636.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    6700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    6694 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9594 micro
Összesen 1248 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat (lehet pulyka stb. is) hideg vízben feltesszük főni.
  2. Befűszerezzük: a 2 felé vágott vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, gyömbérrel, majorannával, citromfűvel, őrölt borssal és 2 tksóval.
  3. A húst puhára főzzük, leszűrjük (a leve később alapléként felhasználható). A húst hagyjuk kissé kihűlni, majd kicsontozzuk. A bőrös, főtt csirkehúst 2 ujjpercnyi darabokra vágjuk. Wokban olívaolajat hevítünk, a húst rádobjuk és nagylángon pár perc alatt átforgatva, kissé megpirítjuk. Ekkor már csak egy kis borsot őrlünk rá. Ezzel az étel húsrésze kész.
  4. A zöldségköret elkészítése: Alapot készítünk neki. Egy tálba az apróra vágott zellerzöldjét, 2 ekédes, sötét szójaszószt, 1 ekmustárt, 1 csapott ekbarna cukrot (vagy 1 ek. mézet) összekeverünk és félretesszük.
  5. A zöldségeket (zellergumó, édeskömény, új és póréhagyma, húsos paprikák) egyforma méretre (3-4 cm hosszú, vékony csíkok) vágjuk, és párolási idejüktől függően 2 külön tálba helyezzük. Az egyikbe a "keményebb" zöldségek kerüljenek: zeller, édeskömény, póréhagyma, zellerszár. A másik rész az újhagyma és a paprikafélék.
  6. A wokban 2 ekolívaolajat hevítünk, rádobunk 1 tkőrölt koriandert (én mozsárban töröm), és rögtön utána küldjük a zelleres tál tartalmát. Közepes lángon, sűrűn forgatva addig pároljuk, pirítjuk, míg a zellergumó nem lesz kb. a friss karalábéhoz hasonló puhaságú (ress). Ekkor a lángot felvesszük magasabbra, és hozzáadjuk a 2. zöldség alakulatot (paprikák stb.). Ezt már nagylángon, pár perc alatt készre pároljuk, azaz a vastagabb húsú csili vagy kalifoniai paprika is megdinsztelődik. Ekkor az egészet az előkészített "dresszinges" tálba öntjük, és a szójás, édes-savanyú egyvelegünkkel összekeverve tálaljuk.
  7. Készíthetünk mellé könnyű rizs, burgonya, üvegtészta (rizstészta) stb. köretet, a fogyasztók éhség és kalóriaigényeinek megfelelően.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15363
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Nálunk nyári vendégváró étel, a hideg sör is megy hozzá, vagy a könnyű borok valamelyike (pl. rozé).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Szeretek régi alapanyagokat és ízeket új fűszerekkel, hozzávalókkal kombinálva valami újat, érdekeset létrehozni, a lehető legkevesebb rizikóval! Ez az étel is ebbe a sorba tartozik, a fűszerezést változtatva más ételt is ki lehet belőle hozni.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...