r
Nosalty Logó

Zöldséges batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges batyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 2997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    890 micro
  • β-karotin
    2106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2914.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5340 micro
  • β-karotin
    12638 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 2997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt én a kenyérsütőgépemben szoktam elkövetni, de aki nem rendelkezik ilyennel, hagyományos módon is el tudja készíteni, felfuttatva az élesztőt langyos, cukros tejben, jó hólyagosra dagasztva a többi hozzávalóval.
  2. Letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
  3. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, a többi zöldséget káposztagyalun lereszeljük. Az olajon kicsit átpirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a reszelékünk. Ezzel is kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal (ízlés szerint), rácsurgatjuk a mézet, és megpároljuk. (Nem kell teljesen puhára, mert még a sütőben is puhul, elég, ha roppanósak a zöldségeink.)
  4. Megszórjuk a korianderrel, de a fűszerezésnek csak a fantáziánk szabhat határt!
  5. A keményítőt elkeverjük 1,5 dl hideg vízben, ezzel nyakon öntjük a töltelékünket (ettől lesz finom krémes állaga). Egyet rottyantunk rajta, majd kihűtjük.
  6. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 részre osztjuk. Természetesen, ha kisebbre szeretnénk a kifliket (batyukat), akkor ízlés szerint formálhatjuk, ezek elég szép, méretes darabok lettek.:)
  7. A kis négyszögekre halmozzuk a tölteléket, s mint egy buktát, formázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, majd ismét hagyjuk kelni.
  9. Addig előmelegítjük a sütőt. Kb. 15 perc elteltével lekenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, esetleg köménnyel, s 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9908
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Ajánló

Ezen formájában tartalmas levesek kísérője, uzsonna, tízórai, de méreteiben csökkentve sörkorcsolya, sós rágcsa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limara kínai húsos molnárkái ihlették ezt a finomságot. Mivel a családban nem mindenki van oda a zöldséges változatért, ezért ma készültek virslis-sajtos batyuk is. Igaz, a külcsínyen még akad javítanivaló, de a belső..hmmm..:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...