Zöldséges batyuk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
35 kcal
-
50g káposzta10 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
8g méz25 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
10 kcal
A lekenéshez
-
9g tojás12 kcal
A szóráshoz
Összesen
499
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g víz0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A töltelékhez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
50g méz152 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
57 kcal
A lekenéshez
-
55g tojás69 kcal
A szóráshoz
Összesen
2997
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
A töltelékhez
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
16.9g káposzta3 kcal
-
5.6g zeller2 kcal
-
9.6g sárgarépa3 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
A lekenéshez
-
3.1g tojás4 kcal
A szóráshoz
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 890 micro
-
β-karotin 2106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
499
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2914.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1117 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.7 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 857.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1353 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 5340 micro
-
β-karotin 12638 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
2997
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 300 micro
-
β-karotin 710 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
150 ml víz
-
150 ml tej
-
1 ek cukor
-
3 dkg élesztő
-
3 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
3 ek napraforgó olaj
-
30 dkg káposzta
-
10 dkg zeller
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek méz
-
1 teáskanál szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A lekenéshez
-
1 db tojás
A szóráshoz
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt én a kenyérsütőgépemben szoktam elkövetni, de aki nem rendelkezik ilyennel, hagyományos módon is el tudja készíteni, felfuttatva az élesztőt langyos, cukros tejben, jó hólyagosra dagasztva a többi hozzávalóval.
- Letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
- A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, a többi zöldséget káposztagyalun lereszeljük. Az olajon kicsit átpirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a reszelékünk. Ezzel is kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal (ízlés szerint), rácsurgatjuk a mézet, és megpároljuk. (Nem kell teljesen puhára, mert még a sütőben is puhul, elég, ha roppanósak a zöldségeink.)
- Megszórjuk a korianderrel, de a fűszerezésnek csak a fantáziánk szabhat határt!
- A keményítőt elkeverjük 1,5 dl hideg vízben, ezzel nyakon öntjük a töltelékünket (ettől lesz finom krémes állaga). Egyet rottyantunk rajta, majd kihűtjük.
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 részre osztjuk. Természetesen, ha kisebbre szeretnénk a kifliket (batyukat), akkor ízlés szerint formálhatjuk, ezek elég szép, méretes darabok lettek.:)
- A kis négyszögekre halmozzuk a tölteléket, s mint egy buktát, formázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, majd ismét hagyjuk kelni.
- Addig előmelegítjük a sütőt. Kb. 15 perc elteltével lekenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, esetleg köménnyel, s 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9903
- Feltöltés dátuma: 2010. február 11.
Ajánló
Ezen formájában tartalmas levesek kísérője, uzsonna, tízórai, de méreteiben csökkentve sörkorcsolya, sós rágcsa.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Limara kínai húsos molnárkái ihlették ezt a finomságot. Mivel a családban nem mindenki van oda a zöldséges változatért, ezért ma készültek virslis-sajtos batyuk is. Igaz, a külcsínyen még akad javítanivaló, de a belső..hmmm..:)