r
Nosalty Logó

Zöldséges adzukibableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Zöldséges adzukibableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    994 micro
  • β-karotin
    2982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3615 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4109.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    3109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1692 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 1759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    483 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előírás szerint beáztatjuk.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket felkarikázzuk, és odatesszük főlni a babbal, kelkáposztával együtt. Befűszerezzük.
  3. Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Apróra vágjuk a hagymát, a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomlevet is, és a lestyánt. A sót a végén adjuk hozzá.
  5. Mikor minden megfőtt, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Bármilyen levestésztát főzhetünk mellé. Tört chilivel ízesíthetjük, aki kedveli. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2960
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 17.

Ajánló

A csomagoláson szerepel, hogy főzés előtt talán 5 órára langyos vízben kell áztatni. Célszerű  betartani, mert kemény lesz a bab!! Én burgonyát is szoktam a levesben megfőzni, mert nagyon szeretem, és jó ízt ad a levesnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édes bab a makrobiotikus konyha egyik kedvence. Gazdag proteinekben, B1- és B2-vitaminban. Híres vas- és kalcium-tartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert. Ezért is szeretjük!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...