Zöldkagylós-zöldséges rákragu
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pítör
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g zöldkagyló52 kcal
-
100g királyrák84 kcal
-
25g shiitake gomba9 kcal
-
16 kcal
-
12 kcal
-
5 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
38g mungóbabcsíra11 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
13g osztrigaszósz6 kcal
-
1g chiliolaj4 kcal
-
13g dióolaj111 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g zöldkagyló206 kcal
-
400g királyrák336 kcal
-
100g shiitake gomba34 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
150g mungóbabcsíra45 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
50g osztrigaszósz26 kcal
-
2g chiliolaj18 kcal
-
50g dióolaj442 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1783
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.2g zöldkagyló8 kcal
-
15.2g királyrák13 kcal
-
3.8g shiitake gomba1 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
-
6.1g halványító zeller1 kcal
-
19.1g brokkoli4 kcal
-
5.7g mungóbabcsíra2 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.2g salottahagyma2 kcal
-
7.6g póréhagyma2 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
1.9g osztrigaszósz1 kcal
-
0.1g chiliolaj1 kcal
-
1.9g dióolaj17 kcal
-
0.4g szezámolaj3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
68
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2429.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 1558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 431.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1615 micro
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9718.2 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 2003 mg
-
Nátrium 6231 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1727.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1027 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 865 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 5716 micro
-
β-crypt 936 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6458 micro
Összesen
1783
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg zöldkagyló
-
10 dkg shiitake gomba
-
4 közepes szár halványító zeller
-
1 db brokkoli
-
15 dkg mungóbabcsíra
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes fej salottahagyma
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 teáskanál szójaszósz
-
50 ml osztrigaszósz
-
0.5 teáskanál chiliolaj
-
5 ek dióolaj
-
1 ek szezámolaj
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat.
- A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük.
- Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat.
- Beledobjuka vékonyra szeletelt fokhagymát ésa megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük.
- Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat.
- A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
- Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
- Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
- 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
- Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat.
- Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!)
- 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk.
- Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7597
- Feltöltés dátuma: 2010. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pítör
1 recept
A rákok megtisztításánál ügyeljünk arra, hogy a bélcsatornát el kell távolítani, vagyis a páncélt a háta közepén, hosszában végighasítjuk, és a hátán, a közepén óvatosan végigvágjuk, a bélcsatorna egyszerűen kiemelhető. Vigyázzunk az étel fűszerezésénél, mert a szója-, és az osztrigaszószok elég sósak, nehogy elsózzuk az ételt.