r
Nosalty Logó

Zöldkagylós-zöldséges rákragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pítör
Zöldkagylós-zöldséges rákragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9718.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    6231 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1727.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    5716 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6458 micro
Összesen 1783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat.
  2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük.
  3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat.
  4. Beledobjuka vékonyra szeletelt fokhagymát ésa megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük.
  5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat.
  6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
  7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
  8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
  9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
  10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat.
  11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!)
  12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk.
  13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7597
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldkagylós-zöldséges rákragu
Pítör 1 recept

A rákok megtisztításánál ügyeljünk arra, hogy a bélcsatornát el kell távolítani, vagyis a páncélt a háta közepén, hosszában végighasítjuk, és a hátán, a közepén óvatosan végigvágjuk, a bélcsatorna egyszerűen kiemelhető. Vigyázzunk az étel fűszerezésénél, mert a szója-, és az osztrigaszószok elég sósak, nehogy elsózzuk az ételt.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...