Zöldkagyló
Leírás
Új-Zéland partjainál őshonos kagylófajta, egyedülálló ízzel. A kagyló puha húsa krémfehér színű a hím kagylók esetében, a nőstény kagylók pedig barack-narancsszínűek, az ízűk azonban ugyanolyan. Magas a jótékony hatású omega 3 és omega 6 zsírsavtartalmuk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Mélyhűtőben.
100g Zöldkagyló
fehérjetartalom
11.9 g
zsírtartalom
28001.538 g
szénhidráttartalom
3.69 g
víztartalom
80.58 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
286 mg
Foszfor
197 mg
Magnézium
34 mg
Kalcium
26 mg
Top vitaminok
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.05 g
C vitamin
8 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
11.9 g
Zsír
telített zsírsav
0.425 g
egyszeresen telített zsírsav
0.507 g
többszörösen telített zsírsav
0.606 g
koleszterin
28 g
ásványi anyagok
Kalcium
26 mg
Vas
3.95 mg
Magnézium
34 mg
Foszfor
197 mg
Nátrium
286 mg
Cink
1.6 mg
Réz
0.094 mg
Mangán
3.4 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
80.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.16 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.21 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.5 mg
Folát
42 µg
Kolin
65 mg
Retinol
48 µg
E vitamin
0.55 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
12 µg
A vitamin
48 µg
C vitamin
8 mg
B6 vitamin
0.05 g