r
Nosalty Logó

Zöld kagyló mediterrán mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Zöld kagyló mediterrán mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6730 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2616.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1742 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1035 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    746 micro
  • β-karotin
    13403 micro
  • β-crypt
    3214 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 1957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon a paprikával és a paradicsommal összepirítjuk éppúgy, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított erős paprikát és előkészített fűszereinket. Meghintjük kevés cukorral, hogy jobban kiadja a paradicsom ízét.
  2. Kiolvasztott kagylóinkat rádobjuk gondosan előkészített ragunkhoz. Pár kapribogyó társaságában ismét átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és némi vízzel. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
  3. Közben a burgonyakeményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, és a kagylón levő folyadékot mártás sűrűségűre sűrítjük.
  4. Elkészülte után frissen aprított kaporral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4735
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szereted a tenger adta dolgokat, akkor most jó helyen jársz, a recept egyszerű, gyors és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...