r
Nosalty Logó

Zöldkagyló görög módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldkagyló görög módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

392
Kalória
35.3g
Fehérje
28.5g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
523.9g
Víz
154.1g
Koleszterin
5.3g
Rost
14g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10945 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10154.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2095.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    77 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    6952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43781 micro
  • Lut-zea
    3788 micro
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1532 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban az olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, kis ideig dinszteljük ezt is.
  3. Következőnek belerakjuk a feldarabolt paradicsomot, a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet is, valamint a fehérbort ésa babérleveleket, kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sót, színesborsot, kapribogyót, oregánót, és főzzük még 10 percig.
  5. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C fokra (légkeverésesben 160°C), és egy tepsibe belerendezzük a félhéjas kagylókat: szépen a héjukkal lefelé, egymás mellé.
  6. Amint a szósz készen van, ráöntjük a kagylók tetejére, hogy mindegyiket befedje, rászórjuk a garnélarákokat is, és betoljuk a sütőbe, sütjük 30 percig.
  7. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a petrezselyemzölddel, és rászórjuk szépen egyenletesen a reszelt fetasajtot, majd visszatesszük még 10-15 percre.
  8. Amint kész, mélytányérban, szósszal jól meglocsolva tálaljuk, és puha bagettet adunk hozzá, amivel remekül lehet tunkolni! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Korfu déli csücskén, egy halászfaluban, nevezetesen Petritiben ettünk ilyen kagylót, amit azt hiszem soha nem fogunk elfelejteni! :) Napfény, tenger, a víz sós illata, egy kis vendéglő a halászhajóról frissen hozott tenger javaival...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Osztriga

Bár évszázadokig a gazdagság jelképe volt, manapság egész egyszerűen hozzájuthatunk néhány darab friss, csendes-óceáni osztrigához! Európában nyersen, kevés citrommal és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!