Zöldkagyló görög módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g zöldkagyló129 kcal
-
63g garnéla44 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
175g paradicsom32 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
4 kcal
-
25g paradicsom ivólé4 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
5g kockacukor17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
Összesen
392
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g zöldkagyló516 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
700g paradicsom126 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
16 kcal
-
100g paradicsom ivólé17 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
18g kockacukor70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
Összesen
1571
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
35g zöldkagyló18 kcal
-
8.8g garnéla6 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
24.5g paradicsom4 kcal
-
2 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
3.5g paradicsom ivólé1 kcal
-
1.8g fehérbor1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0.6g kockacukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g kapribogyó0 kcal
-
5.3g feta sajt14 kcal
Összesen
54
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2538.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 1301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 523.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 1738 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10945 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
392
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10154.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 1380 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 2651 mg
-
Nátrium 5205 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2095.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1222 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 77 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 828 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 611 micro
-
α-karotin 713 micro
-
β-karotin 6952 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 43781 micro
-
Lut-zea 3788 micro
Összesen
1571
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1532 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl paradicsom ivólé
-
1 ek olívaolaj
-
6 db kockacukor
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 tk oregánó
Elkészítés
- Egy lábasban az olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
- Utána hozzáadjuk a fokhagymát, kis ideig dinszteljük ezt is.
- Következőnek belerakjuk a feldarabolt paradicsomot, a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet is, valamint a fehérbort ésa babérleveleket, kb. 20 percig főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a cukrot, sót, színesborsot, kapribogyót, oregánót, és főzzük még 10 percig.
- Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C fokra (légkeverésesben 160°C), és egy tepsibe belerendezzük a félhéjas kagylókat: szépen a héjukkal lefelé, egymás mellé.
- Amint a szósz készen van, ráöntjük a kagylók tetejére, hogy mindegyiket befedje, rászórjuk a garnélarákokat is, és betoljuk a sütőbe, sütjük 30 percig.
- Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a petrezselyemzölddel, és rászórjuk szépen egyenletesen a reszelt fetasajtot, majd visszatesszük még 10-15 percre.
- Amint kész, mélytányérban, szósszal jól meglocsolva tálaljuk, és puha bagettet adunk hozzá, amivel remekül lehet tunkolni! :)
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13785
- Feltöltés dátuma: 2009. május 16.
Ajánló
Mint már említettük, ennek az ételnek a lelke a tunkolás! :) Feketekagylóval is remek! pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korfu déli csücskén, egy halászfaluban, nevezetesen Petritiben ettünk ilyen kagylót, amit azt hiszem soha nem fogunk elfelejteni! :) Napfény, tenger, a víz sós illata, egy kis vendéglő a halászhajóról frissen hozott tenger javaival...