r
Nosalty Logó

Zöldkagyló görög módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldkagyló görög módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10945 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10154.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2095.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    77 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    6952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43781 micro
  • Lut-zea
    3788 micro
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1532 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban az olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, kis ideig dinszteljük ezt is.
  3. Következőnek belerakjuk a feldarabolt paradicsomot, a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet is, valamint a fehérbort ésa babérleveleket, kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sót, színesborsot, kapribogyót, oregánót, és főzzük még 10 percig.
  5. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C fokra (légkeverésesben 160°C), és egy tepsibe belerendezzük a félhéjas kagylókat: szépen a héjukkal lefelé, egymás mellé.
  6. Amint a szósz készen van, ráöntjük a kagylók tetejére, hogy mindegyiket befedje, rászórjuk a garnélarákokat is, és betoljuk a sütőbe, sütjük 30 percig.
  7. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a petrezselyemzölddel, és rászórjuk szépen egyenletesen a reszelt fetasajtot, majd visszatesszük még 10-15 percre.
  8. Amint kész, mélytányérban, szósszal jól meglocsolva tálaljuk, és puha bagettet adunk hozzá, amivel remekül lehet tunkolni! :)
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13764
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 16.

Ajánló

Mint már említettük, ennek az ételnek a lelke a tunkolás! :) Feketekagylóval is remek! pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korfu déli csücskén, egy halászfaluban, nevezetesen Petritiben ettünk ilyen kagylót, amit azt hiszem soha nem fogunk elfelejteni! :) Napfény, tenger, a víz sós illata, egy kis vendéglő a halászhajóról frissen hozott tenger javaival...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...