Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Teriyaki szósz
-
25g szójaszósz15 kcal
-
4g rizsecet1 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
6g méz19 kcal
-
28 kcal
Grillezés
-
250g tintahal230 kcal
-
125g zöldkagyló65 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Teriyaki szósz
-
100g szójaszósz60 kcal
-
15g rizsecet3 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
25g méz76 kcal
-
111 kcal
Grillezés
-
1000g tintahal920 kcal
-
500g zöldkagyló258 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1686
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Teriyaki szósz
-
5.6g szójaszósz3 kcal
-
0.8g rizsecet0 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
3.4g fokhagyma5 kcal
-
0.2g szezámolaj2 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
2.3g sárgabaracklekvár6 kcal
Grillezés
-
56.4g tintahal52 kcal
-
28.2g zöldkagyló15 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2909.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 1728 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 290.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.9 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 2444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11638.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 592 mg
-
Kálcium 539 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 3029 mg
-
Nátrium 6912 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1686
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Teriyaki szósz
-
100 ml szójaszósz
-
1 ek barna cukor
-
1 teáskanál szezámolaj
-
1 ek méz
Grillezés
-
1 kg tintahal
-
0.5 kg zöldkagyló
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Teriyaki szósz
- A hozzávalókat egy kis lábasban összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Talán 15-20 perc alatt meg is leszünk vele. Ezután félretesszük a szószt a grillezéshez.
Grillezés
- Fagyasztott vagy friss tintahal esetén hasonlóan járunk el. Először kihúzzuk a fejét, egy kanál nyelével kikotorhatjuk a belsejét, vagy akár a kanállal rásegíthetünk, hogy könnyebben kicsússzon. Ne felejtsük el kihúzni a szépiacsontot sem. Ez egy szinte átlátszó hosszúkás valami a gerincénél. Ezután a fejét levágjuk a belső szervei maradékáról. Ez így tudom, elég bizarr, de elfelejtettem írni, hogy húzz kesztyűt. Szóval mindig olvasd végig a receptet először:).
- A fejét hosszában felvágjuk, de nem végig, majd a szemeit is kivágjuk. Meg is vagyunk a tintahallal, a kagylót szerencsére csak meg kell mosni, legjobb, ha eleve felezett kagylóhéjat tudunk vásárolni. Sok választásunk nincs is, mivel itt az a jó, ha minél nagyobb a kagyló. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, nézzünk internetes videókat a tintahal pucolásáról.
- Alaposan megmossuk a tintahalakat, és durva sóval ledörzsölhetjük a külső bőrét, bár ez szerintem nem olyan fontos. Az előmelegített grillrácsra rakva, egyszerűen egy hosszú pálcára feltűzdelve a szeleteket megsütjük. Gyakran forgatjuk, és közben bekenegetjük a teriyaki szósszal.
- A kagylónak kevesebb idő kell. Először is egy éles késsel vágjuk el el a kötőizmot a kagylóhús alatt. A kagylót a héjában tesszük rá a grillre egy kis vajjal és sóval. Ez nagyon hamar elkészül, szinte látni fogjuk, ahogy forr vaj a kagyló körül.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1881
- Feltöltés dátuma: 2018. május 15.
Ajánló
Legjobb főtt, ragacsos rizzsel és friss, nyári, vegyes salátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Mindig is ki akartam próbálni a kagylót a saját héjában meggrillezni. Hát most összejött. Aztán megbeszéltük a szomszéddal, hogy este kerékcsere lesz. Így telt el ez a szép vasárnap :)