r
Nosalty Logó

Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Teriyaki szósz

Grillezés

423
Kalória
51.5g
Fehérje
31.1g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
290.7g
Víz
611g
Koleszterin
636mg
Rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 1686 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 95 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11638.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    6912 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1686 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Teriyaki szósz

  1. A hozzávalókat egy kis lábasban összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Talán 15-20 perc alatt meg is leszünk vele. Ezután félretesszük a szószt a grillezéshez.

Grillezés

  1. Fagyasztott vagy friss tintahal esetén hasonlóan járunk el. Először kihúzzuk a fejét, egy kanál nyelével kikotorhatjuk a belsejét, vagy akár a kanállal rásegíthetünk, hogy könnyebben kicsússzon. Ne felejtsük el kihúzni a szépiacsontot sem. Ez egy szinte átlátszó hosszúkás valami a gerincénél. Ezután a fejét levágjuk a belső szervei maradékáról. Ez így tudom, elég bizarr, de elfelejtettem írni, hogy húzz kesztyűt. Szóval mindig olvasd végig a receptet először:).
  2. A fejét hosszában felvágjuk, de nem végig, majd a szemeit is kivágjuk. Meg is vagyunk a tintahallal, a kagylót szerencsére csak meg kell mosni, legjobb, ha eleve felezett kagylóhéjat tudunk vásárolni. Sok választásunk nincs is, mivel itt az a jó, ha minél nagyobb a kagyló. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, nézzünk internetes videókat a tintahal pucolásáról.
  3. Alaposan megmossuk a tintahalakat, és durva sóval ledörzsölhetjük a külső bőrét, bár ez szerintem nem olyan fontos. Az előmelegített grillrácsra rakva, egyszerűen egy hosszú pálcára feltűzdelve a szeleteket megsütjük. Gyakran forgatjuk, és közben bekenegetjük a teriyaki szósszal.
  4. A kagylónak kevesebb idő kell. Először is egy éles késsel vágjuk el el a kötőizmot a kagylóhús alatt. A kagylót a héjában tesszük rá a grillre egy kis vajjal és sóval. Ez nagyon hamar elkészül, szinte látni fogjuk, ahogy forr vaj a kagyló körül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc

Mindig is ki akartam próbálni a kagylót a saját héjában meggrillezni. Hát most összejött. Aztán megbeszéltük a szomszéddal, hogy este kerékcsere lesz. Így telt el ez a szép vasárnap :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!