r
Nosalty Logó

Vitaminbomba vérnarancsos saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Vitaminbomba vérnarancsos saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 824 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.2 g
  • Cink
    137 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    28313 micro
  • β-crypt
    227 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    16744 micro
Összesen 824 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4996.3 g
  • Cink
    273 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2016.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4763 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1594 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1803 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    56626 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    33488 micro
Összesen 1650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1994 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket mossuk meg. A salátát szárítsuk le, szedjük leveleire és helyezzük egymás mellé a tányérokra. Erre jöhet a spenótlevél, az uborka kisebb kockákba vágva, a paradicsom negyedelve, az édeskömény, avokádó és a lila hagyma vékonyan szelve.
  2. A vérnarancsot filézzük ki, így tegyük a zöldségekre. Csipkedjük rá a sajtot, szórjuk meg magokkal, a gránátalma magokat is hintsük el kelendően. Végül aprított kaporral vagy mentával szórjuk meg az egészet.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálkában rugós keverővel dolgozzuk teljesen krémesre. Egy másik módszerrel kis befőttesüvegben rázzuk simára. Aztán öntsük a salátára. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5421
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Akár magában, akár főtt bulgurral, quinoával egy nagyszerű ebéd vagy vacsora. Nem csak szép, de nagyon finom is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Engedd el a fantáziád! Tegyél zöld leveleket, uborkát, bébispenótot és/vagy rukkolát a tál aljára. Erre jöhet az energiabomba avokádó, színezőnek piciny paradicsomok, lila hagyma, goji bogyó, és a tetejére sok-sok mag, akár gránátalmamag is! Fizetésnapon pisztáciát is szórhatsz rá. Ne lepődj meg a párosításon: próbáld ki füstölt lazaccal is! Ha a halat nem kedveled, tegyél a tányérra eszméletlen vékonyra szeletelt érlelt sonkát, mondjuk pármait. Édesköménnyel nagyon különleges lesz. Szicíliában egyszerűen, kifilézve, érlelt olívabogyóval kínálják a vérnarancsot. Az így összeállított vérnarancssalátát tálald délben bulgurral, este egy mozzarellával vagy burrataval. Friss zöldfűszerek közül jól áll neki a kapor, a menta, és a különböző színes csírák, díszítsd, ízesítsd velük!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...