Vénusz kagylói töltve
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
83g margarin598 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g margarin12 kcal
A sós töltelékhez
-
25g csirkemellsonka24 kcal
-
30 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
17g csirkemellfilé20 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Az édes töltelékhez
-
10g nutella54 kcal
-
46 kcal
A tetejére
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
8g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
A sós töltelékhez
-
150g csirkemellsonka143 kcal
-
100g füstölt-főtt tarja180 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Az édes töltelékhez
-
60g nutella323 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A tetejére
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
17.2g margarin123 kcal
-
17.2g tehéntúró25 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.3g margarin2 kcal
A sós töltelékhez
-
5.2g csirkemellsonka5 kcal
-
3.4g füstölt-főtt tarja6 kcal
-
3.4g bacon14 kcal
-
4.1g főtt tojás6 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
3.4g csirkemellfilé4 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Az édes töltelékhez
-
2.1g nutella11 kcal
-
3.4g sárgabaracklekvár10 kcal
A tetejére
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 107.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3127.4 g
-
Cink 219 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 1339 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 869 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 297.1 g
Zsír
-
Összesen 643.4 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 254 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 143 g
-
Koleszterin 1789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18764.5 g
-
Cink 1316 mg
-
Szelén 364 mg
-
Kálcium 2922 mg
-
Vas 1019 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 4643 mg
-
Nátrium 8032 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5485 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 351 micro
-
K vitamin: 485 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 1396 mg
-
Retinol - A vitamin: 5213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3226 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1762 micro
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.5 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
50 dkg margarin
-
50 dkg tehéntúró
-
2 kk só
-
1 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek margarin
A sós töltelékhez
-
2 db tojás
-
2 dl tejföl
-
1.5 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Az édes töltelékhez
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléke kész lesz.
- Egy tálba belerakjuk azokat a hozzávalókat, amelyek a sóstöltelék alatt vannak felsorolva. Jól eldolgozzuk, hűtőbe tesszük.
- A nutellás variációhoz csak simán a nutella kell, a sárgabarackos sütőlekvároshoz is csak maga a lekvár kell.
- A tésztából dió nagyságú gombócokat szakítunk.
- Nyújtófával kissé lisztes deszkán kinyújtjuk, és nem túl vékonyra, nehogy kilyukadjon, derelyeformába helyezzük, beleigazítjuk, majd a töltelékből 1 teáskanállal teszünk a forma közepébe, és aztán összecsukjuk.
- Addig csináljuk, amíg a töltelék tart. Ha maradt még ki tésztagolyó, akkor jön elő a nutella, amivel szintén ugyanilyen módon eljárva töltjük meg. Ha még mindig maradt ki golyó, akkor a sütőlekvárral töltjük meg.
- Kimargarinozott tepsibe tesszük, és a tetejét felvert tojással megkenve, a húsos változatra szezámmagot szórva, az előmelegített sütőben kisütjük, 6-8 perc alatt mennyiségtől függ, és attól, hogy milyen a sütő.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8,
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6602
- Feltöltés dátuma: 2010. november 13.
Ajánló
Nézze át mindenki a hozzávalókat, és annak alapján, ki mit szeret benne, készüljön elő hozzá. Édes töltésüt se fontos elkészíteni. A másik,egyéb házimunkát senki ne találjon ki, mosás, teregetés, vendégvárás, elfelejtve, mert ez a cucc nem engedi, amíg el nem készíti az ember, és szép aranysárgára nem süti. Aztán már bármi jöhet, csak addig nem. Szerintem, egy csirkeaprólék leves után, húsos töltelékkel készült Vénusz kagyló, egy jó pohár bor - és le is lehet feküdni,azaz sziesztázni. A tojások tíz perc alatt főnek meg. Keményre. A sütés tepsinként 6-8 perc, ez a mennyiség kb.:60 perc összesen. Hidegen is tökéletesen finom. Lehet előétel is, főétel is, desszert is. Kinek, hogy tetszik. A húsosat szoktam csak szezámmaggal leszórni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Egyszer kaptunk, egy névnapi köszöntés alkalmából, (kb 1992, Zoltán-nap), ilyen húsos töltelékes Vénusz kagylót, aminek már az illata elvarázsolt. Egy volt kollégámnak volt a névnapja, és szegény felesége kitett magáért. 3 féle édes süti volt, 2 féle sós süti, és semmi sült húst, fasírtgolyó, szendvics, hanem ezzel a meleg csodával lepett meg minket, amit a felesége jó korán reggel felkelve készített el, hát elájultunk. Tudta, hogy tetszeni fog mindenkinek, úgyhogy eleve úgy készült, hogy le is fénymásoltatta az asszonnyal mindenkinek! Ez a süti nem is süti, mert ha a húsos változatot veszem, akkor előtte egy finom zöldséges leves, csirkeaprólék leves és jó már második félének is. Minden karácsonykor és húsvétkor szoktam készíteni, mert akkor mindig marad ki sült csirkehús. Nagyon guszta, nagyon finom, nagyon hamar elfogy, de amennyi benne a nagyon, azt is elárulom, annyira macerás is elkészíteni. Az első alkalmakkor már azt hittem, hogy a golyók mellett én is begolyózok, és ráadásul, sietni is kellett vele, mert a margarin a kéz melegétől olvadozni kezd, és nem mindegy, a kinyújtás, töltés miatt. Mindenesetre, sikerélmény, az biztos, ha elkészíti valaki. A formáért köszönet Stibernik Andinak! A régim tönkre ment és nem lehetett kapni. Ő segített. Köszi!