r
Nosalty Logó

Vénusz kagylói töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Vénusz  kagylói töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A sós töltelékhez

Az édes töltelékhez

A tetejére

Összesen 1529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A sós töltelékhez

Az édes töltelékhez

A tetejére

Összesen 9160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A sós töltelékhez

Az édes töltelékhez

A tetejére

Összesen 314 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3127.4 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.1 g

Zsír

  • Összesen
    643.4 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18764.5 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    2922 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    4643 mg
  • Nátrium
    8032 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 9160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A sós töltelékhez

Az édes töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléke kész lesz.
  2. Egy tálba belerakjuk azokat a hozzávalókat, amelyek a sóstöltelék alatt vannak felsorolva. Jól eldolgozzuk, hűtőbe tesszük.
  3. A nutellás variációhoz csak simán a nutella kell, a sárgabarackos sütőlekvároshoz is csak maga a lekvár kell.
  4. A tésztából dió nagyságú gombócokat szakítunk.
  5. Nyújtófával kissé lisztes deszkán kinyújtjuk, és nem túl vékonyra, nehogy kilyukadjon, derelyeformába helyezzük, beleigazítjuk, majd a töltelékből 1 teáskanállal teszünk a forma közepébe, és aztán összecsukjuk.
  6. Addig csináljuk, amíg a töltelék tart. Ha maradt még ki tésztagolyó, akkor jön elő a nutella, amivel szintén ugyanilyen módon eljárva töltjük meg. Ha még mindig maradt ki golyó, akkor a sütőlekvárral töltjük meg.
  7. Kimargarinozott tepsibe tesszük, és a tetejét felvert tojással megkenve, a húsos változatra szezámmagot szórva, az előmelegített sütőben kisütjük, 6-8 perc alatt mennyiségtől függ, és attól, hogy milyen a sütő.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6595
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Ajánló

Nézze át mindenki a hozzávalókat, és annak alapján, ki mit szeret benne, készüljön elő hozzá. Édes töltésüt se fontos elkészíteni. A másik,egyéb házimunkát senki ne találjon ki, mosás, teregetés, vendégvárás, elfelejtve, mert ez a cucc nem engedi, amíg el nem készíti az ember, és szép aranysárgára nem süti. Aztán már bármi jöhet, csak addig nem. Szerintem, egy csirkeaprólék leves után, húsos töltelékkel készült Vénusz kagyló, egy jó pohár bor - és le is lehet feküdni,azaz sziesztázni. A tojások tíz perc alatt főnek meg. Keményre. A sütés tepsinként 6-8 perc, ez a mennyiség kb.:60 perc összesen. Hidegen is tökéletesen finom. Lehet előétel is, főétel is, desszert is. Kinek, hogy tetszik. A húsosat szoktam csak szezámmaggal leszórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vénusz  kagylói töltve
Éva-Anyóca 350 recept

Egyszer kaptunk, egy névnapi köszöntés alkalmából, (kb 1992, Zoltán-nap), ilyen húsos töltelékes Vénusz kagylót, aminek már az illata elvarázsolt. Egy volt kollégámnak volt a névnapja, és szegény felesége kitett magáért. 3 féle édes süti volt, 2 féle sós süti, és semmi sült húst, fasírtgolyó, szendvics, hanem ezzel a meleg csodával lepett meg minket, amit a felesége jó korán reggel felkelve készített el, hát elájultunk. Tudta, hogy tetszeni fog mindenkinek, úgyhogy eleve úgy készült, hogy le is fénymásoltatta az asszonnyal  mindenkinek! Ez a süti nem is süti, mert ha a húsos változatot  veszem, akkor előtte egy finom zöldséges leves, csirkeaprólék leves és jó már második félének is. Minden karácsonykor és húsvétkor szoktam készíteni, mert akkor mindig marad ki sült csirkehús. Nagyon guszta, nagyon finom, nagyon hamar elfogy, de amennyi benne a nagyon, azt is elárulom, annyira macerás is elkészíteni. Az első alkalmakkor már azt hittem, hogy a golyók mellett én is begolyózok, és ráadásul, sietni is kellett vele, mert a margarin a kéz melegétől olvadozni kezd, és nem mindegy, a kinyújtás, töltés miatt. Mindenesetre, sikerélmény, az biztos, ha elkészíti valaki. A formáért köszönet Stibernik Andinak! A régim tönkre ment és nem lehetett kapni. Ő segített. Köszi!  

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A sós töltelékhez

Az édes töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...