Vegán kung pao tészta (a'lá Buddha)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
oviga2005
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Szósz
-
75g víz0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
9g babpüré9 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
5 kcal
-
0g bors0 kcal
Kukoricakeményítő
-
14 kcal
-
4g víz0 kcal
Tészta
-
64g spagetti tészta237 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Főzéshez
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
125g laskagomba37 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
764
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Szósz
-
150g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
18g babpüré17 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
11 kcal
-
0g bors0 kcal
Kukoricakeményítő
-
29 kcal
-
8g víz0 kcal
Tészta
-
128g spagetti tészta475 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Főzéshez
-
71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
250g laskagomba73 kcal
-
25 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
Összesen
1527
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Szósz
-
14.1g víz0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
1.7g babpüré2 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.7g kínai rizsbor1 kcal
-
0g bors0 kcal
Kukoricakeményítő
-
0.7g kukoricakeményítő3 kcal
-
0.7g víz0 kcal
Tészta
-
12g spagetti tészta44 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
Főzéshez
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
17.2g újhagyma3 kcal
-
23.4g laskagomba7 kcal
-
2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9.4g földimogyoró53 kcal
Összesen
143
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1343.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 307.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1128 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 664 micro
Összesen
764
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2686.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 983 mg
-
Nátrium 1028 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 614.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 752 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2257 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1328 micro
Összesen
1527
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Szósz
-
1 ek szójaszósz
Kukoricakeményítő
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
Tészta
-
128 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Főzéshez
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db újhagyma
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
Szósz
- A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Nyugodtan állítsuk be a szószt a kívánt ízlés szerint. (Én személy szerint jobban szeretem az enyémet egy kellemes fűszerezéssel. )Egy másik kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet, amíg a kukoricakeményítő fel nem hígul. Tegyük félre a szószt és a kukoricakeményítős vizet.
Kukoricakeményítő
- A keményítőt keverjük el a vízzel. Győződjünk meg arról, hogy a keményítő nincs letapadva az edény aljára.
Tészta
- A tésztához egy fazék vizet felforrósítunk. Ha felforrt, adjunk hozzá bőséges mennyiségű sót és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a tésztát. Főzzük rágósra vagy al dente-re, majd csepegtessük le a vízből. Tegyünk félre egy kis tésztavizet.
Főzéshez
- Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Adjunk hozzá egy kis olajat. A hagymát, a kaliforniai paprikát és a gombát főzésig megdinszteljük. Adjuk hozzá a szárított chilit, ha használunk.
- Adjuk hozzá a szószos keveréket. Hagyjuk közepes lángon párolódni. Ha a szósz felforrt, hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Öntsük a kukoricakeményítős vizet a tésztára.
- Összekeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik és bevonja a tésztát. Jól keverjük össze, és hagyjuk főni néhány percig, amíg a tészta magába szívja a szósz egy részét. Adjuk hozzá a kesudiót vagy a földimogyorót (ha használunk) és a mogyoróhagyma/zöldhagyma zöld részét.
- Sóval vagy több cukorral ízesítjük, ha szükséges. Ha a tészta egy részét fel szeretnénk melegíteni, adhatunk hozzá még egy kis tésztavizet, mivel a tészta hűlése közben tovább szívja magába a szószt. Kapcsoljuk le a hőt. A tetejére tegyünk még több serpenyőben sült gombát, ha használtunk. Élvezzük azonnal, amíg forró.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 290
- Feltöltés dátuma: 2023. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
oviga2005
9 recept
A különlegeség az hogy itt a tányért szójaszósszal festettem meg vagyis a Buddha fej az szójaszószból van.