Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadkacsamellhz
-
200g vadkacsamell246 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g méz25 kcal
A páchoz
-
38 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A zöldségkörethez
Összesen
656
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadkacsamellhz
-
600g vadkacsamell738 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g méz76 kcal
A páchoz
-
114 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g zsálya3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A zöldségkörethez
Összesen
1968
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadkacsamellhz
-
24.7g vadkacsamell30 kcal
-
4.1g fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g méz3 kcal
A páchoz
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
2.5g szójaszósz1 kcal
-
12.3g fehérbor10 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A zöldségkörethez
Összesen
80
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2186.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 1320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 603.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2103 micro
-
β-karotin 6628 micro
-
β-crypt 313 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3300 micro
Összesen
656
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 143.5 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6560.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1713 mg
-
Nátrium 3960 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1811.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2390 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 740 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 542 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 6308 micro
-
β-karotin 19884 micro
-
β-crypt 940 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 9900 micro
Összesen
1968
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 818 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
A vadkacsamellhz
A páchoz
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
6 ek szójaszósz
-
1 kk citromlé
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk oregánó
A zöldségkörethez
Elkészítés
A vadkacsamellhz
- Pác készítése:
- A páclevet egy zacskóba öntöm, majd a kacsamelleket beleteszem, a zacskó nyakát összekötöm, és a zacskót a páccal többször jól átforgatom.
- Egy jénai tálba teszem, és felhasználásig beteszem a hűtőbe (legalább 1 óra, de lehet egy nap is).
- Kacsa készítése:
- A pácolt vadkacsa mellhúst, forró olajban vagy libazsírban, hirtelen megpirítjuk.
- Majd lassú tűzön, lefedve, a páclével és kevés borral pároljuk.
- Amikor már majdnem puha a hús, sózzuk, fűszerezzük.
- Betesszük a sütőbe egy jénaiban, és kb. 10 perc alatt a külsejét pirosra sütjük. (Sütés közben mézzel és saját levével kenegetjük).
- Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.
- Zöldségköret készítése:
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
- A kelbimbót félbe, a répákat karikára, a brokkolit rózsáira szedjük. A cukkínit kockára, a paprikákat csíkokra daraboljuk.
- Egy nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a zöldségeket erős tűzön, rövid ideig, kb. 4 percig, kis vizet aláöntve pároljuk. Majd a fehérbort is hozzáadva az egészet összemelegítjük.
- pirítsuk vissza fele levére.
- Sóval és frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel (reszelt gyömbérrel) ízesítjük.
- Tálalás:
- A tányérra alapként helyezzük a zöldségeket, a sült vadkacsahúst középre ráhelyezzük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 12516
- Feltöltés dátuma: 2009. december 06.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a vadkacsát, vadrécét. Aki nem szereti, vigasztalódhat a finom párolt zöldségekkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Két vadkacsával tértem haza egy este, vadászat után. Gondoltam úgy készítem el, hogy mindenki, még aki nem is szereti a vadkacsát, egyen belőle.