Vadkacsamell
Leírás
A vadkacsa a házikacsa őse, húsa markánsabb ízű, zamatosabb, mint a házi szárnyasé, ugyanakkor izmosabb, szívósabb is. A kacsahús magas fehérjetartalmú, rendkívül kalóriadús étel. Mint minden szárnyasé, a vadkacsazsír is telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A melle húsa a vadkacsa mellizma, amely a szárnyakhoz kapcsolódik. Leggyakrabban sütve, illetve grillezve készítik el, süthetjük egyben, megtöltve vagy akár nyárson is. A vadkacsahúst érdemes felhasználás előtt néhány napra bepácolni, ennek eredményeként nemcsak erős, jellegzetes vadízéből veszít, hanem porhanyósabb is lesz. Miután a vadkacsa húsa izmosabb, hosszabb sütési, főzési idővel számoljunk, mint a házi kacsa esetében. A vadkacsa húsához jól illenek a gyümölcsös töltelékek, köretek.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Vadkacsamell
fehérjetartalom
19.85 g
zsírtartalom
77003.11 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
75.51 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
186 mg
Nátrium
57 mg
Magnézium
22 mg
Vas
4.51 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.63 g
C vitamin
6.2 mg
Niacin - B3 vitamin
3.444 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.77 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19.85 g
Zsír
telített zsírsav
1.32 g
egyszeresen telített zsírsav
1.21 g
többszörösen telített zsírsav
0.58 g
koleszterin
77 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
4.51 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
186 mg
Nátrium
57 mg
Cink
0.74 mg
Réz
0.33 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
13.9 µg
szénhidrát
víz
75.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.416 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.31 mg
Niacin - B3 vitamin
3.444 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.77 mg
Folát
25 µg
Retinol
16 µg
B12 vitamin
0.76 µg
A vitamin
16 µg
C vitamin
6.2 mg
B6 vitamin
0.63 g