r
Nosalty Logó

Ünnepi gyümölcskenyértorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Klarissy
Ünnepi gyümölcskenyértorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

763
Kalória
15.6g
Fehérje
105.2g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
144.7g
Víz
340.5g
Koleszterin
7.7g
Rost
77.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.3 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2374 micro
Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját (7+2 db) a cukorral kihabosítjuk. Hozzákeverjük a melasszal, habtejszínnel vízgőz felett felolvasztott, majd langyosra hűtött étcsokoládét.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval összekeverjük, a tojásos keverékre szitáljuk, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 38x30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral egy fém tálban vízgőz fölé helyezzük. Kézi habverővel rendszeresen keverve 10-15 perc alatt körülbelül 70 fokosra melegítjük. Ekkorra a massza kifehéredik, sűrűsödik, a cukorkristályok pedig elolvadnak benne.
  2. A vízgőzről levéve robotgéppel 5-10 perc alatt csúcsos habbá verjük.
  3. Amennyiben a tojásos krém szobahőmérsékletűre hűlt a keverés végére, több részletben hozzáadhatjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

A töltelékhez

  1. Az aszalt gyümölcsöket a többi hozzávalóval együtt 15 perc alatt összefőzzük.
  2. A gyümölcsöket leszűrjük, kinyomkodjuk, a szirupot felfogjuk (ezzel fogjuk megkenni a tortalapot).

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt tortalapot rövidebb oldalán elfelezzük, így két hosszú téglalapot kapunk. A sziruppal alaposan átkenjük.
  2. A lapokat a vajkrémmel egyenletesen bevonjuk (a vajkrém 1/4 részét a díszítéshez meghagyjuk). A lehűlt tölteléket rászórjuk, finoman a krémbe nyomjuk.
  3. Az egyik lapot rövid oldalától kezdve óvatosan feltekerjük, függőlegesen egy tányérra helyezzük (a roló rajzolatát így felülről látjuk). A másik lapot ennek végéhez illesztjük, és gyors, de óvatos mozdulatokkal a roló köré tekerjük. Hogy jól összeálljon a torta, sütőpapírral körbetekerjük, majd madzaggal 1-2 helyen átkötjük, így tesszük a hűtőbe éjszakára.
  4. Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítva formázzuk a rolót: külső részén a tészta végét ferdén bevágjuk, keskenyítjük, hogy szebb tortaformát kapjunk. A torta oldalára kakaóport szitálunk. Tetejét a megmaradt vajkrémmel és gránátalmával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30

Az angol karácsonyi puding ihlette ezt a különleges tortát, mely bármely ünnepi asztal éke lehet. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!