Ünnepi gyümölcskenyértorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klarissy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
64g tojás81 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
7g melasz19 kcal
-
3g habtejszín10 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
18g finomliszt67 kcal
-
11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g vaj179 kcal
A töltelékhez
-
40 kcal
-
20 kcal
-
17g aszalt áfonya58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
7g melasz19 kcal
-
5g vodka12 kcal
Az összeállításhoz
-
25g gránátalma12 kcal
-
8 kcal
Összesen
763
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
40g melasz116 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A töltelékhez
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
100g aszalt áfonya347 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
40g melasz116 kcal
-
30g vodka69 kcal
Az összeállításhoz
-
150g gránátalma70 kcal
-
46 kcal
Összesen
4574
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
19.7g tojás25 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
2.1g melasz6 kcal
-
1g habtejszín3 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
5.6g finomliszt21 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
A töltelékhez
-
5.1g aszalt sárgabarack12 kcal
-
2.6g aszalt szilva6 kcal
-
5.1g aszalt áfonya18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.6g narancslé2 kcal
-
2.1g melasz6 kcal
-
1.5g vodka4 kcal
Az összeállításhoz
-
7.7g gránátalma4 kcal
-
2 kcal
Összesen
236
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 144.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
763
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 197.4 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4098.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 675 mg
-
Foszfor 1660 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.3 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 868.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1986 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 1415 mg
-
Retinol - A vitamin: 1752 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 2683 micro
-
β-crypt 224 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2374 micro
Összesen
4574
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojássárgája
-
50 g étcsokoládé
-
2 evőkanál melasz
-
20 ml habtejszín
-
120 g cukor
-
110 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 db tojásfehérje
-
100 g cukor
A töltelékhez
-
100 g aszalt áfonya
-
1 csipet zöld kardamom
-
1 csipet só
-
200 ml víz
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 evőkanál melasz
Az összeállításhoz
-
0.5 db gránátalma
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját (7+2 db) a cukorral kihabosítjuk. Hozzákeverjük a melasszal, habtejszínnel vízgőz felett felolvasztott, majd langyosra hűtött étcsokoládét.
- A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval összekeverjük, a tojásos keverékre szitáljuk, csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 38x30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez
- A tojásfehérjét a cukorral egy fém tálban vízgőz fölé helyezzük. Kézi habverővel rendszeresen keverve 10-15 perc alatt körülbelül 70 fokosra melegítjük. Ekkorra a massza kifehéredik, sűrűsödik, a cukorkristályok pedig elolvadnak benne.
- A vízgőzről levéve robotgéppel 5-10 perc alatt csúcsos habbá verjük.
- Amennyiben a tojásos krém szobahőmérsékletűre hűlt a keverés végére, több részletben hozzáadhatjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
A töltelékhez
- Az aszalt gyümölcsöket a többi hozzávalóval együtt 15 perc alatt összefőzzük.
- A gyümölcsöket leszűrjük, kinyomkodjuk, a szirupot felfogjuk (ezzel fogjuk megkenni a tortalapot).
Az összeállításhoz
- A kihűlt tortalapot rövidebb oldalán elfelezzük, így két hosszú téglalapot kapunk. A sziruppal alaposan átkenjük.
- A lapokat a vajkrémmel egyenletesen bevonjuk (a vajkrém 1/4 részét a díszítéshez meghagyjuk). A lehűlt tölteléket rászórjuk, finoman a krémbe nyomjuk.
- Az egyik lapot rövid oldalától kezdve óvatosan feltekerjük, függőlegesen egy tányérra helyezzük (a roló rajzolatát így felülről látjuk). A másik lapot ennek végéhez illesztjük, és gyors, de óvatos mozdulatokkal a roló köré tekerjük. Hogy jól összeálljon a torta, sütőpapírral körbetekerjük, majd madzaggal 1-2 helyen átkötjük, így tesszük a hűtőbe éjszakára.
- Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítva formázzuk a rolót: külső részén a tészta végét ferdén bevágjuk, keskenyítjük, hogy szebb tortaformát kapjunk. A torta oldalára kakaóport szitálunk. Tetejét a megmaradt vajkrémmel és gránátalmával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3585
- Feltöltés dátuma: 2018. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Klarissy
3 recept
Az angol karácsonyi puding ihlette ezt a különleges tortát, mely bármely ünnepi asztal éke lehet.