Trinidadi halleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Karibi fűszerkeverék
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Halleves
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
125g hal72 kcal
-
38g tintahal35 kcal
-
38g kagyló19 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
65g főzőbanán79 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
361
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Karibi fűszerkeverék
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Halleves
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
25 kcal
-
500g hal288 kcal
-
150g tintahal138 kcal
-
150g kagyló77 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
260g főzőbanán317 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1449
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Karibi fűszerkeverék
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Halleves
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g szardella (konzerv)1 kcal
-
14.6g hal8 kcal
-
4.4g tintahal4 kcal
-
4.4g kagyló2 kcal
-
5.3g édesburgonya3 kcal
-
7.6g főzőbanán9 kcal
-
9.9g sárgarépa4 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
2.7g újhagyma1 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43.8g víz0 kcal
Összesen
42
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 672.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2918 micro
-
β-karotin 9436 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 378 micro
Összesen
361
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3737.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 1289 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.7 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2689.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3689 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 380 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 11670 micro
-
β-karotin 37744 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
1449
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 341 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Karibi fűszerkeverék
-
1 csipet cayenne paprika
Halleves
-
2 ek kókuszzsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db édesburgonya
-
1 db főzőbanán
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 ek koriander
-
1 közepes db újhagyma
-
1 lime-ból nyert limelé
-
só ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
Karibi fűszerkeverék
- Egy mozsárban megzúzzuk a száraz fűszereket és a chilit.
Halleves
- Costa Ricáról vágunk neki utunknak, ezért egy pohár 20 éves Centenárió rummal szedjük össze friss spanyoltudásunkat. Kifilézzük a halat egy éles késsel, a filékről leszedjük a bőrt, majd a halat felszeljük, és nagyobb kockákra vágva félretesszük. A maradékból (fej és gerinc) pedig feldobunk egy halalaplevet, lepirított fél hagymával, kis sóval, pár sózott szardellával és egy sárgarépával, kb. 1,5 liter vízzel. Ezt az alaplevet kb. 1 órán át, lassú lángon rotyogtatjuk, gondoskodunk róla, hogy a rum se száradjon meg a poharunk alján.
- A félretett halat összekeverjük többi tengeri herkentyűvel, és ráfacsarunk egy fél lime-ot, megszórjuk borssal.
- Kókuszzsírban elkezdjük a sütni a hagyma másik felét, hozzátesszük a szépen felaprított sárgarépát, édesburgonyát, főzőbanánt és a karibi fűszerkeveréket. Hagyjuk kicsit sülni a zsírban, rádobunk egy zúzott fokhagymát, citromfüvet, gyömbért, és pár percig keverjük. Ekkor már olyan masszív karibi illatok terjengenek a lakásban, hogy lassan kedvet kapunk egy újabb pohár rumhoz, és keresünk egy internetes rádióadást Trinidadról.
- Felöntjük a halalaplével, és 15 percig főzzük lassú lángon. Ezután beletesszük a halakat, majd újabb 10 perc. Az elmaradhatatlan aprított korianderrel és újhagymával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2435
- Feltöltés dátuma: 2019. március 17.
Ajánló
Ajánlom hozzá megpirítani a hal bőrét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Trinidada és Tobagó. Ahogy elnézem a híreket, nem valami biztonságos úticél manapság, mivel elég közel van Venezuelához. Amikor a szomszédban jártunk, szinte sokkolóan részletgazdagnak találtam a karibi konyhát. Remélem, eljutok Trinidadra, addig is íme egy recept, amivel egy rövid látogatást tehetsz a szigeten.