Főzőbanán

A főzőbanán - másik nevén plantain - Afrikából terjedt el, ahol zöldségként úgy használják, mint Európában a krumplit. Mérete nagyobb, mint a hagyományos gyümölcsé. Főzve és sütve is fogyasztható.
Bármikor.
Szobahőmérsékleten egy-két napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll.
fehérjetartalom
1.3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
31.89 g
víztartalom
65.2 g
Magnézium
36 mg
Foszfor
32 mg
Nátrium
4 mg
Kalcium
3 mg
B6 vitamin
0.242 g
C vitamin
18.4 mg
Kolin
13.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.672 mg
fehérje
1.3 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
0.55 mg
Magnézium
36 mg
Foszfor
32 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.19 mg
Réz
0.074 mg
Mangán
0.144 mg
Szelén
1.5 µg
szénhidrát
rost
1.7 g
cukor
17.51 g
víz
65.2 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.062 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.076 mg
Niacin - B3 vitamin
0.672 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.3 mg
Folát
22 µg
Kolin
13.5 mg
Alfa-karotin
438 µg
Béta-karotin
457 µg
Lutein+zeaxantin
30 µg
K vitamin
28.8 µg
A vitamin
56 µg
C vitamin
18.4 mg
B6 vitamin
0.242 g
Ott lapul a kamrában, gyakran használjuk, azonban ha előkerül, mégis majdnem mindig ugyanazt készítjük belőle: mire használhatnánk még a grízt az édességkészítés terén?
Lakos Benedek2024 végén láthattuk az RTL Konyhafőnök című gasztroműsorának utolsó évadát, melynek zsűrijét Rácz Jenő hét éven át erősítette. A jelenlegi jelek szerint viszont a séf nagy eséllyel átigazolhatott a TV2-höz.
NosaltyA mai nap csupa zöldséges, mégis laktató fogások sora, a menü végéről pedig nem maradhat el egy kis édes csábítás.
NosaltyA D-vitamin kapcsán rengeteg kutatás zajlott már korábban is, de a mostani egy új perspektívát nyithat meg az izomépítés és testsúlykontroll terén.
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
Nézzük, hogy a külföldieknek melyek a kedvenc magyar ételeik!
A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!