Főzőbanán
Leírás
A főzőbanán - másik nevén plantain - Afrikából terjedt el, ahol zöldségként úgy használják, mint Európában a krumplit. Mérete nagyobb, mint a hagyományos gyümölcsé. Főzve és sütve is fogyasztható.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Szobahőmérsékleten egy-két napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll.
100g Főzőbanán
fehérjetartalom
1.3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
31.89 g
víztartalom
65.2 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
36 mg
Foszfor
32 mg
Nátrium
4 mg
Kalcium
3 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.242 g
C vitamin
18.4 mg
Kolin
13.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.672 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.3 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
0.55 mg
Magnézium
36 mg
Foszfor
32 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.19 mg
Réz
0.074 mg
Mangán
0.144 mg
Szelén
1.5 µg
szénhidrát
rost
1.7 g
cukor
17.51 g
víz
65.2 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.062 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.076 mg
Niacin - B3 vitamin
0.672 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.3 mg
Folát
22 µg
Kolin
13.5 mg
Alfa-karotin
438 µg
Béta-karotin
457 µg
Lutein+zeaxantin
30 µg
K vitamin
28.8 µg
A vitamin
56 µg
C vitamin
18.4 mg
B6 vitamin
0.242 g