Főzőbanán

Főzőbanán

Leírás

A főzőbanán - másik nevén plantain - Afrikából terjedt el, ahol zöldségként úgy használják, mint Európában a krumplit. Mérete nagyobb, mint a hagyományos gyümölcsé. Főzve és sütve is fogyasztható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten egy-két napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll.

100g Főzőbanán

fehérjetartalom

1.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

31.89 g

víztartalom

65.2 g

gramm főzőbanán?

Top ásványi anyagok

Magnézium

36 mg

Foszfor

32 mg

Nátrium

4 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.242 g

C vitamin

18.4 mg

Kolin

13.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.672 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.55 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

32 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.074 mg

Mangán

0.144 mg

Szelén

1.5 µg

szénhidrát

rost

1.7 g

cukor

17.51 g

víz

65.2 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.062 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.672 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.3 mg

Folát

22 µg

Kolin

13.5 mg

Alfa-karotin

438 µg

Béta-karotin

457 µg

Lutein+zeaxantin

30 µg

K vitamin

28.8 µg

A vitamin

56 µg

C vitamin

18.4 mg

B6 vitamin

0.242 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...