r
Nosalty Logó

Arepas főzőbanánnal és feketebabbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Arepas főzőbanánnal és feketebabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bucikhoz

A töltelékhez

642
Kalória
27.8g
Fehérje
105.6g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
133g
Víz
21.9g
Koleszterin
17.4g
Rost
11.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A bucikhoz

A töltelékhez

Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A bucikhoz

A töltelékhez

Összesen 3216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A bucikhoz

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7916.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    665 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2182 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1139 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 3216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A bucikhoz

  1. A kukoricalisztet egy tálba öntjük, sózzuk. Hozzáöntjük a vizet, és közben kézzel kevergetjük.
  2. 3-5 percig állni hagyjuk, majd megnézzük, hogy jó-e az állaga. Akkor jó, ha be tudjuk nyomni, de nem túl nedves, és nem is törik.
  3. Teniszlabdányi gömböket szakítunk belőle, és a tenyerünkkel kb. 2 cm vastagra nyújtjuk őket.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük.
  5. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kettévágjuk őket.

A töltelékhez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Rátesszük a lecsöpögtetett babot is hozzáadjuk, fűszerezzük. Kb. 5 percig főzzük, villával kicsit összenyomkodjuk.
  2. A főzőbanánt fél centis karikára vágjuk, és az olvasztott vajon időnként átforgatva megsütjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Ha a félbevágott arepasba teszünk bőven a babpüréből, ráhelyezünk pár banánkarikát, majd megszórjuk sajttal, és azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Venezuela street foodja, most épp arepa con pobellon, vagyis főzőbanános verzió.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!