Kukoricaolaj
Leírás
A kukoricaszemek magjából préselt olaj íze, színe, illetve illata semleges, így főzéshez, sütéshez, illetve salátaöntetek készítéséhez egyaránt kiváló. A kukoricaolaj egészséges, fogyasztása jó hatással van a szív- és érrendszerre, savasító hatású. A kukoricaolajat számos iparágban felhasználják, biodízel készülhet belőle, illetve számos kozmetikai szer alapanyagaként is szolgál. A kukorica csíráztatható is, a csírából előállított olajat egyre gyakrabban használják étkezési célokra, főként saláták és főzelékek ízesítésére, főzésre azonban már nem alkalmas.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Kukoricaolaj
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95.201 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
E vitamin
14.3 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
1.9 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
12.948 g
egyszeresen telített zsírsav
27.576 g
többszörösen telített zsírsav
54.677 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
14.3 mg
K vitamin
1.9 µg