Csokikrémes és krémsajtos cupcake
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A sima alaptésztához
-
23g finomliszt85 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
21g kukoricaolaj191 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A kakaós alaptésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
21g kukoricaolaj191 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A sajtkrémhez
A kakaós krémhez
A díszítéshez ízlés szerint
-
18 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
-
3g csokoládé14 kcal
-
9 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A sima alaptésztához
-
188g finomliszt683 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
170g kukoricaolaj1530 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A kakaós alaptésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
57 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
170g kukoricaolaj1530 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A sajtkrémhez
A kakaós krémhez
A díszítéshez ízlés szerint
-
38g színes cukorka144 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
72 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A sima alaptésztához
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
9.3g kukoricaolaj84 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
A kakaós alaptésztához
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
9.3g kukoricaolaj84 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
A sajtkrémhez
A kakaós krémhez
-
5.5g vaj39 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A díszítéshez ízlés szerint
-
2.1g színes cukorka8 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
-
1.1g csokoládé6 kcal
-
1.6g aszalt gyümölcsök4 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 531.1 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 195 g
-
Koleszterin 1058 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4074.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 780.3 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 226.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1071 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1060 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
A sima alaptésztához
-
1 bögre cukor
-
2 dl kukoricaolaj
-
1 tk sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A kakaós alaptésztához
-
1 bögre finomliszt
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
1 dkg cukor
-
2 dl kukoricaolaj
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A sajtkrémhez
-
8 dkg porcukor
A kakaós krémhez
-
10 dkg vaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg porcukor
-
1 ek rum
A díszítéshez ízlés szerint
-
2 ek színes cukorka
-
1 ek cukorgyöngy
-
3 dkg aszalt gyümölcsök
Elkészítés
A sima alaptésztához
- A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, meg egy csipetnyi sóval egy tálba tesszük.
- Egy másik tálban a cukorhoz ütjük a tojást és a tojássárgát.
- Habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat (nyugodtan használhatunk napraforgó olajat is) és a tejfölt, és addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
- Összeöntjük a két masszát, és kézi habverővel jól összedolgozzuk.
- Papírkapszlikkal bélelt formába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Amíg sül, elkészítjük a krémeket: a puha vajba a kézi habverővel beledolgozzuk a kakaót, a rumot és a porcukrot. A sajtkrémet ugyancsak kikeverjük a porcukorral. Habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
- Ha a süti kész, kivesszük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kapszlistúl tálcára rendezzük.
- Ha kicsit hűltek, a habzsákból rájuk nyomjuk a krémet, és tetszés szerint dekoráljuk őket.
- Azonnal fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 445
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 111020
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Ajánló
Nekem egy adag tészából 22 cupcake lett, ez a mennyiség 11 muffint jelent. Ha buliba visszük, a vajas krémmel óvatosan - ha megolvad, minden gusztaságát elveszíti. Ha muffinformában sütjük, számoljunk vele, hogy a sütési idő pár perccel megnőhet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Cupcake, vagyis amerikai bögrés süti. Jellemző, hogy amit nálunk csak úgy összedobunk, ha váratlan vendég érkezik, ők azt is telenyomják cukormázzal és órákig dekorálják. Merthogy ez a falatnyi kis csoda igazi amerikai darab: nem egy nagy durranás, csak piszkos jó a marketingje. Első randink egy tavaly nyári ámerikai céges bulin történt. A főnök 70. születésnapja alkalmából két hatalmas doboz érkezett a lelkes dolgozóknak - jutalmul, azért, hogy Mr B. nyugdíjas éveit is gördülékennyé tesszük. Két hatalmas doboz, színes szagos, gyönyörű cupcake, alig vártam, hogy megkóstolhassam.Na...hét képzeljetek el, hogy egy mák nélküli bögrés mákosra valaki rányom egy olyan édes cukormázat, hogy még két hét múlva is érzed az ízét. Első dicstelen találkozásounkat hadüzenetnek vettem, és elhatároztam, hogy na majd én! Vettem is hozzá hamarosan cupcake sütőformát (olyan, mint a muffin, csak fele akkora) és egy csilli-villi cupcake mindentudót. Egyszer neki is álltam tanulmányozni, de a legegyszerűbb krém receptje így kezdődik: egy csésze sajtkrém, egy csésze porcukor. Könyörgöm, ki tudja azt megenni? Így aztán nem maradt más hátra, az utasításokat betartva, a cukormennyiséget nagyon lecsökkentve létrehoztam életem első sk cupcake-jét. Be kell valljam, nekem még ez is édes lett egy kicsit. És hát, sajnos nem győzött meg száz százalékosan: iszonyú jó buli díszíteni, meg dekorálni, de tulajdonképpen akkor sem más, mint egy falat sima kevert tészta egy adag sajt vagy csokirémmel. Jó pont viszont, hogy elrontani lehetetlen, és iszonyú mutatós, így gyerekzsúrra, szülinapi összejöbetelre, esküvőre, babapartira tökéletes megoldás!