Chimichurri
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
A steakhez
-
125g marhabélszín191 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g vaj90 kcal
A mártáshoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0 kcal
-
31g vörösborecet6 kcal
-
31g víz0 kcal
-
6g kukoricaolaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
A steakhez
-
500g marhabélszín765 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g vaj359 kcal
A mártáshoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0 kcal
-
125g vörösborecet24 kcal
-
125g víz0 kcal
-
24g kukoricaolaj216 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
A steakhez
-
51.3g marhabélszín79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.7g olívaolaj77 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
A mártáshoz
-
4.6g petrezselyem2 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
0 kcal
-
12.8g vörösborecet2 kcal
-
12.8g víz0 kcal
-
2.5g kukoricaolaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 163.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 594 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 182.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2030.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1106 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 653.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2543 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Hozzávalók
A steakhez
A mártáshoz
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1.3 dl vörösborecet
-
1.3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A steakhez
- A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, oregánót, pirospaprikát, borecetet és a vizet.
- Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük egy fél percen át. Sóval, borssal ízesítjük.
- A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.
- Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 245
- Össznézettség: 50138
- Feltöltés dátuma: 2010. január 10.
Ajánló
A mártást az elkészített bélszín mellé öntve szolgájuk fel. Ez a mártás közvetlenül az elkészítése után a legfinomabb, de hűtőben, jól záródó edényben három napon át tárolható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hogy mi az a chimichurri? Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal. A The New York Cabbie Cookbook című könyv a New York-i taxisofőröktől származó recepteket gyűjti össze. Ebből a gyűjteményből ezt az argentin receptet próbáltam ki először. Victor Babicz, az argentín származású New York-i taxis, azt mondja, az argentinok imádják a marhahúst - grillezve, sütve, roston sütve, vagy akár főzve, és hagyományosan valamilyen szósszal kínálják és fogyasztják. A petrezselyem, fokhagyma és borecet kombinációja nagyon népszerű. Victor szereti, ha a hús mellé jár saláta is, amiben egyforma az aránya a felvágott zöldsalátának és a lédús paradicsomnak. Fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítik, de nincs rajta dressing. Mindig kínálnak mellé több vastag szelet, kérges kenyeret, amivel ki lehet mártogatni a nagy, lapos tányéron összegyűlt, összekeveredett marhahús-mártáslevet.