r
Nosalty Logó

Chimichurri

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chimichurri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A steakhez

A mártáshoz

Elkészítés

A steakhez

  1. A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, oregánót, pirospaprikát, borecetet és a vizet.
  2. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük egy fél percen át. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.
  4. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 49338
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 10.

Ajánló

A mártást az elkészített bélszín mellé öntve szolgájuk fel. Ez a mártás közvetlenül az elkészítése után a legfinomabb, de hűtőben, jól záródó edényben három napon át tárolható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy mi az a chimichurri? Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal. A The New York Cabbie Cookbook című könyv  a New York-i taxisofőröktől származó recepteket gyűjti össze. Ebből a gyűjteményből ezt az argentin receptet próbáltam ki először. Victor Babicz, az argentín származású New York-i taxis, azt mondja, az argentinok imádják a marhahúst - grillezve, sütve, roston sütve, vagy akár főzve, és hagyományosan valamilyen szósszal kínálják és fogyasztják. A petrezselyem, fokhagyma és borecet kombinációja nagyon népszerű. Victor szereti, ha a hús mellé jár saláta is, amiben egyforma az aránya a felvágott zöldsalátának és a lédús paradicsomnak. Fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítik, de nincs rajta dressing. Mindig kínálnak mellé több vastag szelet, kérges kenyeret, amivel ki lehet mártogatni a nagy, lapos tányéron összegyűlt, összekeveredett marhahús-mártáslevet.

Hozzávalók

A steakhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...