r
Nosalty Logó

Aioli alaprecept salátákhoz és sült húsokhoz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Aioli alaprecept salátákhoz és sült húsokhoz
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát pépesre zúzzuk össze,majd keverjük össze a tojássárgákkal és a sóval, borssal.
  2. Ha a tojássárgába szórjuk a sót, szép sárga lesz az aioli.
  3. Lassan, cseppenként adjuk hozzá a kukoricacsíraolajat, miközben folyamatosan keverjük a szószt (lehetőleg habverővel).
  4. Majonézállagot kell kapjunk. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá langyos vizet is.
  5. Amikor összeállt, ízesítsük citromlével.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20305
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden tiszteletem azoké, akik képesek salátán élni. Időnként engem is elkap a hév, hogy picit tegyek valamit az egészségemért. Ínyencként viszont nem elégszem meg a natúr salátával, muszáj valamilyen öntettel megbolondítanom az alapízeket. Szerencsére már nagyon sokféle kész öntet kapható, de szerintem az aioli mindezek között a legfinomabb. Azon kívül, hogy rettenetesen jól hangzik a neve, annyit érdemes róla tudni, hogy provanszál nyelven az ai fokhagymát, az oil pedig olajat jelent. Merthogy a marseille-i konyha remeke ez a húsokhoz, párolt zöldségekhez, salátákhoz nagyszerűen passzoló szósz, amit egyébként hagyományosan az ún. bouillabaise-hoz (halleves) is felszolgálnak. Készítésének éppen az a titka, mint a majonéznek (recept a blogomon): az olajat cseppenként adagoljuk hozzá, és közben folyamatosan habverővel keverjük a szószt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...