r
Nosalty Logó

Pad thai Dacota konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Pad thai Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 3093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3039.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    1951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12157.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    7803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 3093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először elkészítjük a szószt: a tamarindszószt, a cukrot és a vizet összekeverjük, és kis lángon felmelegítjük, amíg a cukor elolvad. Elzárjuk alatta a gázt, vattát tömünk az orrunkba, kendőt kötünk az arcunk elé, hozzáöntjük a halszószt, majd levegővétel nélkül jól elkeverjük. Utána gyorsan kinyitjuk az ablakot. Erre azért van szükség, mert ha beinhaláljuk a halszósz "aromáját" nem biztos, hogy aznap enni kívánunk...:)
  2. A szószt félretesszük (ha rákapunk a pad thaira, előre is elkészíthetjük, hűtőben eláll 2 hétig).

A pad thaihoz

  1. A sózott rákot beáztatjuk jó negyed órára, majd kinyomkodjuk, és papírtörlővel megszárítjuk.
  2. A tésztát hideg vízbe áztatjuk, amíg meg nem puhul. Nem szabad sokáig, csak amíg kicsit puhul. Ha kész, félretesszük.
  3. A salottát és a sózott retket nagyon apróra vágjuk. Kis tálakba tesszük.
  4. A tofut kis kockákra vágjuk. A kínai metélőhagymát felaprítjuk. Mehetnek ők is kis tálakba.
  5. Egy serpenyőben 1-2 kanál olajon oldalanként 2-3 perc alatt előkészítjük a rákokat, majd félretesszük őket.
  6. A tojásokat megmossuk, és a kezünk ügyébe készítjük az összes hozzávalóval együtt. Ha úgy érezzük, készen állunk arra, hogy iszonyatosan gyorsak legyünk, indulhat a buli! Egyszerre csak 1, maximum 2 adagot készítsünk, különben összeragad és élvezhetetlen lesz.
  7. Egy vastag serpenyőben vagy wokban (ha van woklángunk a tűzhelyen) melegítsünk fel egy-két kanál olajat magas hőfokon. Várjuk meg, míg forró lesz, majd adjuk hozzá a salottát, és rázogassuk kb. fél percig.
  8. Adjuk hozzá a tofu, a sózott retek és a szárított rák negyedét, felét, ha két adagot készítünk, forgassuk a lángon, vagy kevergessük fakanállal, ha nincs gázlángunk. Addig kevergetjük, amíg a tofunak lesz egy kis színe (2-3 perc). Ha kiszáradna, adjunk hozzá egy kis vizet (pár kanállal).
  9. Dobjuk rá a tészta negyedét vagy felét, de igyekezzünk úgy, hogy ne egy helyre menjen, hanem szétterüljön a serpenyő alján. Azonnal öntsük hozzá a szósz negyedét, majd kettőt keverjünk rajta (hogy mindenhol bevonja).
  10. Kapjuk le a tűzről, és kotorjuk a tésztát a serpenyő egyik oldalára. Üssük rá a tojást (adagonként egyet), és forgassuk bele a tésztát. Fél percre tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a rák, a babcsíra és a kínai metélőhagyma rá eső részét. Rázzuk össze még egyszer, és azonnal vegyük le a tűzről. Legyünk óvatosak, nagyon gyorsan kell dolgoznunk, hogy a pad thai ne száradjon ki - ezért fontos, hogy minden a kezünk ügyében legyen.

A tálaláshoz

  1. A tésztát adagonként tálaljuk, megszórjuk aprított mogyoróval, egy pici chilipehellyel. Két negyed lime kíséretében azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 29188
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A thai konyha egyik legnépszerűbb fogása, ami 5 perc alatt elkészül, ha előtte fél órán át aprítottunk mindent. Igényel némi gyakorlatot az elkészítése, de ha egyszer ráéreztünk az ízére, garantáltan gyakran fogjuk elkészíteni!

Hozzávalók

A szószhoz

A pad thaihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...