r
Nosalty Logó

Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 1323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 54 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    889 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    3557 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Elkészítés

Ponty

  1. Másnap a pontyfilével kezdjük a munkát, káró alakban beirdaljuk, így minden kis szálkát átvágunk. A metszések közötti távolság 2-3 mm legyen. Ha ezzel készen vagyunk, a halfilé húsos felébe masszírozzuk a fokhagymapépet és a sót, és megszórjuk őrölt borssal.
  2. A filét 3 centi széles szeletekre vágjunk. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban úsztatva, ropogósra sütjük, adagonként kb. 5 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak 3-4 darab halat sütünk egyszerre. Amikor a hal kis színt kap, akkor már kész is.

Bécsi burgonyasalátához

  1. Előző nap héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet. A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük.
  2. Ezalatt a húsleves-kockát felfőzzük az 5 dl vízben, egy salátás tálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátás tálba tesszük. A kész marhahúslevest összekeverjük az ecettel, a mustárral, egy kis sóval és borssal, majd ráöntjük a hagymára.
  3. Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a salátalébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26501
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor, amikor a bécsi ismerősökhöz mentünk, a kérdésre, hogy mit ennétek, mindig azt a választ adtam: krumplisalátát!! Teljesen más, mint a miénk. Selymesebb, "tömörebb", illatosabb. Nagy örömömre OZ - aki Ausztriában él - megtanította, hogyan kell elkészíteni az autentikus "bécsi burgonyasalátát"! Hidegen még ízletesebb...

Hozzávalók

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...