Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ponty
-
150g ponty114 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Bécsi burgonyasalátához
-
125g burgonya72 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g kukoricaolaj36 kcal
Összesen
330
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ponty
-
600g ponty457 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
850g napraforgó olaj0 kcal
Bécsi burgonyasalátához
-
500g burgonya289 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g kukoricaolaj144 kcal
Összesen
1323
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ponty
-
24.7g ponty19 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
34.9g napraforgó olaj0 kcal
Bécsi burgonyasalátához
-
20.5g burgonya12 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g kukoricaolaj6 kcal
Összesen
54
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 230.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 889 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
330
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3544.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1863 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 923.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 3557 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1323
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Ponty
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 dl napraforgó olaj
Bécsi burgonyasalátához
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 tk mustár
-
1 db vöröshagyma
-
2.5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 teáskanál kukoricaolaj
Elkészítés
Ponty
- Másnap a pontyfilével kezdjük a munkát, káró alakban beirdaljuk, így minden kis szálkát átvágunk. A metszések közötti távolság 2-3 mm legyen. Ha ezzel készen vagyunk, a halfilé húsos felébe masszírozzuk a fokhagymapépet és a sót, és megszórjuk őrölt borssal.
- A filét 3 centi széles szeletekre vágjunk. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban úsztatva, ropogósra sütjük, adagonként kb. 5 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak 3-4 darab halat sütünk egyszerre. Amikor a hal kis színt kap, akkor már kész is.
Bécsi burgonyasalátához
- Előző nap héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet. A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük.
- Ezalatt a húsleves-kockát felfőzzük az 5 dl vízben, egy salátás tálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátás tálba tesszük. A kész marhahúslevest összekeverjük az ecettel, a mustárral, egy kis sóval és borssal, majd ráöntjük a hagymára.
- Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a salátalébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 26501
- Feltöltés dátuma: 2011. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Bármikor, amikor a bécsi ismerősökhöz mentünk, a kérdésre, hogy mit ennétek, mindig azt a választ adtam: krumplisalátát!! Teljesen más, mint a miénk. Selymesebb, "tömörebb", illatosabb. Nagy örömömre OZ - aki Ausztriában él - megtanította, hogyan kell elkészíteni az autentikus "bécsi burgonyasalátát"! Hidegen még ízletesebb...