r
Nosalty Logó

Trifle Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Trifle Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 1166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 1166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9710.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    3853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.3 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2244 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8418 micro
Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése
  2. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet elkeverjük egy tálban a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a citromhéjjal.
  4. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd az olajjal és a langyos csokival simára dolgozzuk.
  5. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk, végül a "kicsit " kinyomkodott cukkinit is beledolgozzuk.
  6. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. Én egy kerek 26 cm átmérőjű torta formát használtam.
  7. 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, tűpróba. Hűlni hagyjuk egy kicsit a formában, majd egy rácsra téve teljesen kihűtjük.
  8. ​Krém elkészítése:
  9. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, 1 dl tejjel, a vanília kivonattal majd a keményítővel.
  10. A többi tejet felforraljuk a tejszínnel együtt, majd a tűzről levesszük, és folyamatosan kevergetve a tojásos keverékhez adjuk. Visszaöntjük a főzőedénybe, tűzre tesszük, és egész kis lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. Forrnia már nem szabad!! Langyosra hűtjük!
  11. A lekvárt kissé felfőzzük a borral, és lehűtjük.
  12. Összeállítás:
  13. Egy mély, átlátszó tál aljába egy sor kockára vágott piskóta, ezt meglocsoljuk rummal, megkenjüka lekvárral, megszórjuk gyümölccsel, rákanalazzuk a fele vaníliakrémet, majd a következő sort ugyanígy rétegezzük, a tetején a krém lesz.
  14. Egy éjszakára hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap a vaníliás cukorral felverjük a tejszínt, és a tetejére kenjük, gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3337
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trifle Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy híres angol desszert, amit kedvünk szerint variálhatunk. Csupán a rétegezési sorrend, amit követnünk kell. Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha a tálat előtte kb. 15-20 percre a mélyhűtőbe rakjuk, persze a tejszínt is hidegen tároljuk. A piskótát ízlés szerint variálhatjuk, lehet sárga, babapiskóta, stb. Ezt a piskótát, most próbáltam ki, nagyon finom szaftos lesz a cukkinitől, a receptet Gizi oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...