r
Nosalty Logó

Töltött cukkini - hússal és anélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Töltött cukkini - hússal és anélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A cukkinihez

A szószhoz

943
Kalória
37.4g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
70.5g
Zsír
671.3g
Víz
408.3g
Koleszterin
7g
Rost
22.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 1880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4381.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4156 micro
Összesen 1880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A tököt kifúrjuk, enyhén besózzuk, megkenjük citromlével.
  2. Az olajon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, kaliforniai paprikát, fokhagymát és a tök kiszedett belsejének a felét.
  3. A tojást felverjük a tejföllel, fűszerezzük, majd ráöntjük a zöldségre. Kavarjuk, míg a tojás megalvad. A tűzről levéve, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  4. A masszát elosztjuk kétfelé. Egyik felébe belevegyítjük a főtt kolbászt, a másikba a kockára vágott főtt tojást. Két tököt megtöltünk a kolbászos, kettőt a húsnélküli masszával.
  5. A kolbászos tököket baconba csomagoljuk, előmelegített lerben addig sütjük, míg a tök megpuhul.
  6. Ezalatt elkészítjük a szószt. A lisztet az olajon fehéredésig pirítjuk, feltöltjük a tejjel, ha szükséges, még adunk hozzá egy kis tejet, vágott kaprot, sót és a tejfölt. Tálaláskor a szószt a nem húsos tökre töltjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Természetesen tölthetjük az egészet a húsos vagy a húsnélküli töltelékkel, csak nálunk megoszlik a család a húsevés tekintetében. Hamarább elkészül a tök, ha nyílt lángon lefedve sütjük. Ebben az esetben a baconöst egy pár percre betesszük a lerbe, hogy megpiruljon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!