r
Nosalty Logó

Töltött cukkini - hússal és anélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött cukkini - hússal és anélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 1880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4381.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4156 micro
Összesen 1880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez

A szószhoz

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A tököt kifúrjuk, enyhén besózzuk, megkenjük citromlével.
  2. Az olajon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, kaliforniai paprikát, fokhagymát és a tök kiszedett belsejének a felét.
  3. A tojást felverjük a tejföllel, fűszerezzük, majd ráöntjük a zöldségre. Kavarjuk, míg a tojás megalvad. A tűzről levéve, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  4. A masszát elosztjuk kétfelé. Egyik felébe belevegyítjük a főtt kolbászt, a másikba a kockára vágott főtt tojást. Két tököt megtöltünk a kolbászos, kettőt a húsnélküli masszával.
  5. A kolbászos tököket baconba csomagoljuk, előmelegített lerben addig sütjük, míg a tök megpuhul.
  6. Ezalatt elkészítjük a szószt. A lisztet az olajon fehéredésig pirítjuk, feltöltjük a tejjel, ha szükséges, még adunk hozzá egy kis tejet, vágott kaprot, sót és a tejfölt. Tálaláskor a szószt a nem húsos tökre töltjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12032
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Ajánló

Ebédre szoktam tálalni a leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini - hússal és anélkül
Csiki Piroska 230 recept

Természetesen tölthetjük az egészet a húsos vagy a húsnélküli töltelékkel, csak nálunk megoszlik a család a húsevés tekintetében. Hamarább elkészül a tök, ha nyílt lángon lefedve sütjük. Ebben az esetben a baconöst egy pár percre betesszük a lerbe, hogy megpiruljon.

Hozzávalók

A cukkinihez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...