Töltött csirkemell párolt zöldséggel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
23g csemegekukorica20 kcal
-
23g zöldborsó19 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g szójaszósz10 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
17g vöröskáposzta4 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
10 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
24 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
552
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
140g zöldborsó113 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
100g vöröskáposzta25 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
57 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3306
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
34.1g csirkemellfilé41 kcal
-
6.8g kolbász31 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
13.6g csiperkegomba3 kcal
-
4.8g csemegekukorica4 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
4.1g főtt tojás6 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.4g szójaszósz2 kcal
-
5.1g alaplé0 kcal
-
3.4g vöröskáposzta1 kcal
-
3.4g fehérbor3 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 325.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1040 micro
-
β-karotin 2666 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 922 micro
Összesen
552
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.8 g
Zsír
-
Összesen 140 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14956.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 3298 mg
-
Nátrium 10394 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1952.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1866 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 1404 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 6241 micro
-
β-karotin 15998 micro
-
β-crypt 176 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 5531 micro
Összesen
3306
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
2 db főtt tojás
-
100 ml szójaszósz
-
10 dkg vöröskáposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg mazsola
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
1 csipet bors
Elkészítés
- A csirkemelleket bepácoljuk szójaszósz, reszelt fokhagyma és 1 fej reszelt vöröshagyma keverékébe min. 1 órára, lecsepegtetjük, késsel hosszában átszúrjuk, a belsejét is kikenjük a páclével, mesózzuk, megkenjük mustárral, megszórjuk petrezselyem- és zellerzölddel, belenyomjuk a kolbászdarabot, egy sárgarépát, fél főtt tojást, vékonyra szelt 1 fej vöröshagymát, egy pár szem mazsolát. Tetejét megsózzuk.
- Tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben sütjük egy kevés olajon, és kb 1,5 dl levest is öntünk alá.
- Most elkészítjük a zöldséget: a maradék páclébe beletesszük a zöldborsót, kukoricát, gombát, felaprított sárgarépát, kevés mazsolát, öntünk hozzá szójaszószt, és összeforraljuk, hogy a zöldség puhuljon, felöntjük levessel, mikor kész, leszűrjük.
- A levet felforraljuk, ízesítjük gyömbérrel, egy kevés szegfűszeggel, besűrítjük 1 ek ételkeményítővel (kevés hideg vízben feloldjuk előtte).
- A vöröskáposztát vékonyra szeljük, forró serpenyőbe rakjuk, száraz fehérbort öntünk alá, 1 tk cukorral, csipetnyi sóval és csipetnyi feketeborssal ízesítjük. Kb 5 perc alatt kész.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7791
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.
Ajánló
Fehér rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva, nyers zöldséggel díszítve tálaljuk. Száraz vagy félédes fehérbort vagy egy finom rosét ajánlok hozzá kísérőnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept csak úgy lett kitalálva, de az egész családnak, sőt még a szakács szomszédomnak is ízlett.