r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell párolt zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött csirkemell párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1040 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.8 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14956.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3298 mg
  • Nátrium
    10394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    6241 micro
  • β-karotin
    15998 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    5531 micro
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket bepácoljuk szójaszósz, reszelt fokhagyma és 1 fej reszelt vöröshagyma keverékébe min. 1 órára, lecsepegtetjük, késsel hosszában átszúrjuk, a belsejét is kikenjük a páclével, mesózzuk, megkenjük mustárral, megszórjuk petrezselyem- és zellerzölddel, belenyomjuk a kolbászdarabot, egy sárgarépát, fél főtt tojást, vékonyra szelt 1 fej vöröshagymát, egy pár szem mazsolát. Tetejét megsózzuk.
  2. Tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben sütjük egy kevés olajon, és kb 1,5 dl levest is öntünk alá.
  3. Most elkészítjük a zöldséget: a maradék páclébe beletesszük a zöldborsót, kukoricát, gombát, felaprított sárgarépát, kevés mazsolát, öntünk hozzá szójaszószt, és összeforraljuk, hogy a zöldség puhuljon, felöntjük levessel, mikor kész, leszűrjük.
  4. A levet felforraljuk, ízesítjük gyömbérrel, egy kevés szegfűszeggel, besűrítjük 1 ek ételkeményítővel (kevés hideg vízben feloldjuk előtte).
  5. A vöröskáposztát vékonyra szeljük, forró serpenyőbe rakjuk, száraz fehérbort öntünk alá, 1 tk cukorral, csipetnyi sóval és csipetnyi feketeborssal ízesítjük. Kb 5 perc alatt kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7790
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Fehér rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva, nyers zöldséggel díszítve tálaljuk.  Száraz vagy félédes fehérbort vagy egy finom rosét ajánlok hozzá kísérőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept csak úgy lett kitalálva, de az egész családnak, sőt még a szakács szomszédomnak is ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...