r
Nosalty Logó

Tiramisutorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jessicatrin
Tiramisutorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

699
Kalória
17.7g
Fehérje
56.2g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
76.4g
Víz
310g
Koleszterin
885mg
Rost
37g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 5587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    348.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2919.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 5587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Először is gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és kikeverjük, robotgéppel egyszerűbb. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport, ezekkel kikeverjük simára a piskótatésztát.
  2. Külön tálban a tojásfehérjét a csipet sóval ugyanúgy robotgéppel kikeverjük keményre.
  3. Ha felvertük a tojásfehérjét, akkor hozzáadjuk apránként a tojássárgájához úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Ha kész a piskótaalapunk, akkor kikenünk vajjal és liszttel egy sütőformát, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig 175 fokon, tűpróbával nézzük meg, hogy mikor lesz kész a tortánk.

Krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, csak a sárgájára lesz szükségünk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, ezeket kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és az amarettót is, és összekeverjük.
  2. Felverjük a habtejszínt, közben feloldjuk az 1 tasak zselatint 1 dl tejben (tűzhelyen felmelegítjük, de nem forraljuk), ezeket hozzátesszük a tojásos mascarponéhoz. Ha picit összeesne a habtejszín, ne aggódjunk, mert a zselatin úgyis összefogja a krémünket. Kicsit várunk a krémmel, hogy egy kicsit összefogja a zselatin, és ne legyen olyan folyós.

Babapiskóta-réteg

  1. Lefőzünk egy adag fekete kávét, teszünk bele egy kevés rumaromát, ebben megforgatjuk a babapiskótákat.

Összeállítás

  1. Ha kisült a piskótánk, kihűlés után kettévágjuk, visszatesszük a formába a felét, rá a fele krémet tesszük, jöhet középre a kávés babapiskóta-réteg, aztán krém, és végén a piskóta teteje.
  2. Azért tesszük vissza formába, hogy lenyomkodhassuk a torta tetejét, hogy szépen igazodjon a krém és a rétegek.
  3. A tortát tegyük hűtőbe, ha kész van, és a legjobb, ha egy napot vagy éjszakát áll, a babapiskótás réteg miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tiramisu nálunk nagyon népszerű desszert, ezáltal tortaformában is szoktuk készíteni. Nagyon finom, rengeteg krém van benne, ahogy kell. ;) Igazi élvezet, aki kapja, az nem fog benne csalódni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!