Tiramisutorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jessicatrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
34g tojás43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
15 kcal
-
2g amarettó7 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
13g tej7 kcal
Babapiskóta-réteg
-
38g babapiskóta141 kcal
-
25g feketekávé2 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
699
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
16g amarettó54 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
100g tej56 kcal
Babapiskóta-réteg
-
300g babapiskóta1128 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
5587
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
13.8g tojás17 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
25.2g mascarpone102 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
0.8g amarettó3 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
5g tej3 kcal
Babapiskóta-réteg
-
15.1g babapiskóta57 kcal
-
10.1g feketekávé1 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
282
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
699
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142 g
Zsír
-
Összesen 348.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2919.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 449.8 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 611.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 518 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 1747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1517 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2537 micro
Összesen
5587
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
5 csapott ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
4 csapott ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
6 db tojássárgája
-
6 csapott ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
250 ml habtejszín
-
1 dl tej
Babapiskóta-réteg
-
2 dl feketekávé
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- Először is gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és kikeverjük, robotgéppel egyszerűbb. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport, ezekkel kikeverjük simára a piskótatésztát.
- Külön tálban a tojásfehérjét a csipet sóval ugyanúgy robotgéppel kikeverjük keményre.
- Ha felvertük a tojásfehérjét, akkor hozzáadjuk apránként a tojássárgájához úgy, hogy ne törjük össze a habot.
- Ha kész a piskótaalapunk, akkor kikenünk vajjal és liszttel egy sütőformát, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig 175 fokon, tűpróbával nézzük meg, hogy mikor lesz kész a tortánk.
Krém
- A tojásokat szétválasztjuk, csak a sárgájára lesz szükségünk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, ezeket kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és az amarettót is, és összekeverjük.
- Felverjük a habtejszínt, közben feloldjuk az 1 tasak zselatint 1 dl tejben (tűzhelyen felmelegítjük, de nem forraljuk), ezeket hozzátesszük a tojásos mascarponéhoz. Ha picit összeesne a habtejszín, ne aggódjunk, mert a zselatin úgyis összefogja a krémünket. Kicsit várunk a krémmel, hogy egy kicsit összefogja a zselatin, és ne legyen olyan folyós.
Babapiskóta-réteg
- Lefőzünk egy adag fekete kávét, teszünk bele egy kevés rumaromát, ebben megforgatjuk a babapiskótákat.
Összeállítás
- Ha kisült a piskótánk, kihűlés után kettévágjuk, visszatesszük a formába a felét, rá a fele krémet tesszük, jöhet középre a kávés babapiskóta-réteg, aztán krém, és végén a piskóta teteje.
- Azért tesszük vissza formába, hogy lenyomkodhassuk a torta tetejét, hogy szépen igazodjon a krém és a rétegek.
- A tortát tegyük hűtőbe, ha kész van, és a legjobb, ha egy napot vagy éjszakát áll, a babapiskótás réteg miatt.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 9102
- Feltöltés dátuma: 2018. március 28.
Ajánló
Tejszín habbal tálaljuk. Nagy kísértés, de bírjuk ki, míg összeérik. ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jessicatrin
1 recept
A tiramisu nálunk nagyon népszerű desszert, ezáltal tortaformában is szoktuk készíteni. Nagyon finom, rengeteg krém van benne, ahogy kell. ;) Igazi élvezet, aki kapja, az nem fog benne csalódni. :)