r
Nosalty Logó

Tiramisutorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jessicatrin
Tiramisutorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 5587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    348.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2919.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 5587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Először is gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és kikeverjük, robotgéppel egyszerűbb. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport, ezekkel kikeverjük simára a piskótatésztát.
  2. Külön tálban a tojásfehérjét a csipet sóval ugyanúgy robotgéppel kikeverjük keményre.
  3. Ha felvertük a tojásfehérjét, akkor hozzáadjuk apránként a tojássárgájához úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Ha kész a piskótaalapunk, akkor kikenünk vajjal és liszttel egy sütőformát, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig 175 fokon, tűpróbával nézzük meg, hogy mikor lesz kész a tortánk.

Krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, csak a sárgájára lesz szükségünk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, ezeket kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és az amarettót is, és összekeverjük.
  2. Felverjük a habtejszínt, közben feloldjuk az 1 tasak zselatint 1 dl tejben (tűzhelyen felmelegítjük, de nem forraljuk), ezeket hozzátesszük a tojásos mascarponéhoz. Ha picit összeesne a habtejszín, ne aggódjunk, mert a zselatin úgyis összefogja a krémünket. Kicsit várunk a krémmel, hogy egy kicsit összefogja a zselatin, és ne legyen olyan folyós.

Babapiskóta-réteg

  1. Lefőzünk egy adag fekete kávét, teszünk bele egy kevés rumaromát, ebben megforgatjuk a babapiskótákat.

Összeállítás

  1. Ha kisült a piskótánk, kihűlés után kettévágjuk, visszatesszük a formába a felét, rá a fele krémet tesszük, jöhet középre a kávés babapiskóta-réteg, aztán krém, és végén a piskóta teteje.
  2. Azért tesszük vissza formába, hogy lenyomkodhassuk a torta tetejét, hogy szépen igazodjon a krém és a rétegek.
  3. A tortát tegyük hűtőbe, ha kész van, és a legjobb, ha egy napot vagy éjszakát áll, a babapiskótás réteg miatt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9038
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 28.

Ajánló

Tejszín habbal tálaljuk. Nagy kísértés, de bírjuk ki, míg összeérik. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jessicatrin 1 recept

A tiramisu nálunk nagyon népszerű desszert, ezáltal tortaformában is szoktuk készíteni. Nagyon finom, rengeteg krém van benne, ahogy kell. ;) Igazi élvezet, aki kapja, az nem fog benne csalódni. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...