Tigris bucis diós céklaburger
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
oviga2005
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
50g cékla14 kcal
-
13g dió85 kcal
-
63g vörösbab211 kcal
-
29 kcal
-
4g lenmagpehely19 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
35 kcal
Buci
Összesen
1106
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
200g cékla58 kcal
-
52g dió340 kcal
-
250g vörösbab843 kcal
-
116 kcal
-
14g lenmagpehely75 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Buci
Összesen
4419
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Burger
-
12.7g cékla4 kcal
-
3.3g dió22 kcal
-
15.8g vörösbab53 kcal
-
1.9g csicseriborsóliszt7 kcal
-
0.9g lenmagpehely5 kcal
-
5.7g lilahagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
9 kcal
Buci
Összesen
280
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 1428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 98.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
1106
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.3 g
Zsír
-
Összesen 142.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9683.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 2299 mg
-
Nátrium 5714 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 394.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1714 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
4419
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Burger
-
2 evőkanál csicseriborsóliszt
-
2 ek lenmagpehely
-
2 tk füstölt pirospaprika
-
1.5 teáskanál római kömény
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Buci
Elkészítés
Burger
- A lenmagpelyhet keverjük össze 6 evőkanál forró vízzel és tegyük félre legalább 15 percre. A hagymát alacsony lángon 8-10 percig pirítsuk egy evőkanál olívaolajon és adjunk hozzá egy csipet sót. Az utolsó egy percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.
- A céklát pucoljuk meg és reszeljük le kislyukú reszelőn vagy késes aprítóban daráljuk apróra, majd tegyük egy nagyobb tálba. A diót késsel vagy aprítóban aprítsuk össze, de nem baj, ha maradnak benne kissé nagyobbacska szemek is, a burger textúrájának jót fog tenni. Ha kész, adjuk hozzá a céklához.
- A babot krumplinyomóval vagy késes aprítóban nagyjából pépesítsük – nem baj, ha kissé darabos marad. Ha kész, tegyük ezt is a céklás-diós mixhez. Adjuk hozzá a száraz fűszereket, a tamarit/szójaszószt, a pirított hagymát, a lenmagzselét és a csicseriborsólisztet a többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.
- Első körben fél teáskanál sót adjunk hozzá, keverjük el, majd kóstoljuk, és szükség szerint adjunk még hozzá. A nyers burgernek kissé túl sósnak kell lennie, különben sütés után ízetlen lesz. Fedjük le a tálat és legalább fél órára tegyük hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Ha letelt a fél óra, formáljunk egy-másfél centi vastag burgereket, ahogy jobban tetszik. Ennél vastagabbat azért nem érdemes, mert egyrészt nehezen sül át, másrészt a burger többi elemével együtt túl vastag lesz ahhoz, hogy civilizált módon át lehessen harapni. Tegyük a burgereket sütőpapírral bélelt, majd enyhén olajozott tepsibe. Süssük 15 percig, fordítsuk meg, majd süssük még 15 percig.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál semleges ízű olajat, és süssük a burgereket aranybarnára közepes-magas lángon, oldalanként 1-2 perc alatt. Vigyázat, mert könnyen megég: folyamatosan nézegessük a sülő oldalt, és ha túl gyorsan barnul, vegyük lejjebb a lángot. Ha időközben szükségesnek látjuk, pótolhatjuk még egy evőkanállal az olajat.
- Azért szükséges először sütőben, majd serpenyőben is megsütni a burgereket, mert csak serpenyőben sütve a nyers burger nagyon megszívja magát olajjal, és nehezebben is sül át, csak sütőben sütve viszont kicsit száraz lesz. Ha kész vannak, papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Buci
- A tészta minden hozzávalóját egy tálba helyezzük és összedolgozzuk/én géppel csináltam, de lehet kézzel is/ egy könnyű nem ragacsos légies tésztát kapunk. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
- Majd jól belisztezett deszkán 6 egyforma kis bucit csinálunk. Majd a tepsiben még 35 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütés előtt megkenjük a bucikat felvert tojással . / én itt vártam egy picit és ételfestékkel befestettem tigris csíkosra./ Majd 30 perc alatt szép barnára sütjük.
- Aztán ízlés szerinti zöldségekkel megpakolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 165
- Feltöltés dátuma: 2023. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
oviga2005
9 recept
Tálaláshoz a tányért is én készítettem. Megfestettem, hogy még izgalmasabb legyen a fogás.