Lenmagpehely

A lenmag gazdag növényi omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, folsavban, magnéziumban, kalciumban, magas élelmi rost tartalmú. A mag pelyhesített formában is beszerezhető, felhasználása az egész maghoz hasonló - keverhetjük müzlikeverékünkbe, kenyér-, péksütemény-, pogácsa tésztánkba.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen, zárt edényben.
fehérjetartalom
18.29 g
zsírtartalom
39.92 g
szénhidráttartalom
28.88 g
víztartalom
6.96 g
Foszfor
642 mg
Magnézium
392 mg
Kalcium
255 mg
Nátrium
30 mg
B6 vitamin
0.473 g
Kolin
78.7 mg
Niacin - B3 vitamin
3.08 mg
Tiamin - B1 vitamin
1.644 mg
fehérje
18.29 g
Zsír
telített zsírsav
3.663 g
egyszeresen telített zsírsav
7.527 g
többszörösen telített zsírsav
28.73 g
ásványi anyagok
Kalcium
255 mg
Vas
5.73 mg
Magnézium
392 mg
Foszfor
642 mg
Nátrium
30 mg
Cink
4.34 mg
Réz
1.22 mg
Mangán
2.482 mg
Szelén
25.4 µg
szénhidrát
rost
27.3 g
cukor
1.55 g
víz
6.96 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
1.644 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.161 mg
Niacin - B3 vitamin
3.08 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.985 mg
Folát
87 µg
Kolin
78.7 mg
Lutein+zeaxantin
651 µg
E vitamin
0.31 mg
K vitamin
4.3 µg
C vitamin
0.6 mg
B6 vitamin
0.473 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyA sétálás az egyik legjobb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Na de mennyi az annyi?
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!