Lenmagpehely
Leírás
A lenmag gazdag növényi omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, folsavban, magnéziumban, kalciumban, magas élelmi rost tartalmú. A mag pelyhesített formában is beszerezhető, felhasználása az egész maghoz hasonló - keverhetjük müzlikeverékünkbe, kenyér-, péksütemény-, pogácsa tésztánkba.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen, zárt edényben.
100g Lenmagpehely
fehérjetartalom
18.29 g
zsírtartalom
39.92 g
szénhidráttartalom
28.88 g
víztartalom
6.96 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
642 mg
Magnézium
392 mg
Kalcium
255 mg
Nátrium
30 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.473 g
Kolin
78.7 mg
Niacin - B3 vitamin
3.08 mg
Tiamin - B1 vitamin
1.644 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.29 g
Zsír
telített zsírsav
3.663 g
egyszeresen telített zsírsav
7.527 g
többszörösen telített zsírsav
28.73 g
ásványi anyagok
Kalcium
255 mg
Vas
5.73 mg
Magnézium
392 mg
Foszfor
642 mg
Nátrium
30 mg
Cink
4.34 mg
Réz
1.22 mg
Mangán
2.482 mg
Szelén
25.4 µg
szénhidrát
rost
27.3 g
cukor
1.55 g
víz
6.96 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
1.644 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.161 mg
Niacin - B3 vitamin
3.08 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.985 mg
Folát
87 µg
Kolin
78.7 mg
Lutein+zeaxantin
651 µg
E vitamin
0.31 mg
K vitamin
4.3 µg
C vitamin
0.6 mg
B6 vitamin
0.473 g