Lenmagpehely

Lenmagpehely

Leírás

A lenmag gazdag növényi omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, folsavban, magnéziumban, kalciumban, magas élelmi rost tartalmú. A mag pelyhesített formában is beszerezhető, felhasználása az egész maghoz hasonló - keverhetjük müzlikeverékünkbe, kenyér-, péksütemény-, pogácsa tésztánkba.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, zárt edényben.

100g Lenmagpehely

fehérjetartalom

18.29 g

zsírtartalom

39.92 g

szénhidráttartalom

28.88 g

víztartalom

6.96 g

gramm lenmagpehely?

Top ásványi anyagok

Foszfor

642 mg

Magnézium

392 mg

Kalcium

255 mg

Nátrium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.473 g

Kolin

78.7 mg

Niacin - B3 vitamin

3.08 mg

Tiamin - B1 vitamin

1.644 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.29 g

Zsír

telített zsírsav

3.663 g

egyszeresen telített zsírsav

7.527 g

többszörösen telített zsírsav

28.73 g

ásványi anyagok

Kalcium

255 mg

Vas

5.73 mg

Magnézium

392 mg

Foszfor

642 mg

Nátrium

30 mg

Cink

4.34 mg

Réz

1.22 mg

Mangán

2.482 mg

Szelén

25.4 µg

szénhidrát

rost

27.3 g

cukor

1.55 g

víz

6.96 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

1.644 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.161 mg

Niacin - B3 vitamin

3.08 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.985 mg

Folát

87 µg

Kolin

78.7 mg

Lutein+zeaxantin

651 µg

E vitamin

0.31 mg

K vitamin

4.3 µg

C vitamin

0.6 mg

B6 vitamin

0.473 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...