r
Nosalty Logó

Répás brokkolifasírt lenmagpehellyel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Répás brokkolifasírt lenmagpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    2489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1068 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    9275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7616 micro
Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, és rózsákra szedjük, majd a megpucolt és kockára vágott répával együtt megfőzzük. A főzőlébe tanácsos egy kis ételízesítőt tenni, így a zöldségek jól beveszik annak ízét. A zöldségeket nem célszerű túlfőzni.
  2. A brokkolit és répát leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. Miután kihűltek, botmixerrel összepürésítjük, majd zúzott fokhagymával (vagy fokhagymaporral), sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és annyi lenmagpehellyel, amennyit felvesz, gondosan elkeverjük.
  3. Kezünkkel kis pogácsákat formázunk, ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Tipp! Én a tepsi aljába alufóliát szoktam tenni, melyre pár csepp olívaolajat cseppentek, és finoman szétkenem a fólia egész területén. Így a kis pogácsáim sose ragadnak oda, a sütés végeztével pedig a fólia könnyen eltávolítható, és az edény is egyszerűen tisztítható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 02.

Ajánló

A répás brokkolifasírthoz kiváló köret a tepsiben sült, fűszeres burgonya, illetve bármilyen grillezett zöldség és egy tál zöldfűszeres mártogatós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta nagyon szeretem a zöldségeket, a tavasz beköszöntével pedig nagyon megkívántam a zöldségfasírtot. Sok receptet végignéztem, azonban egyik sem nyerte el maradéktalanul a tetszésem, így arra gondoltam, kitalálok magamnak egy újat. Nos, ilyen lett. Remélem tetszeni fog másoknak is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...