r
Nosalty Logó

Hajdinás "bakfitty" kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Hajdinás "bakfitty" kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4544.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet a lenmagpehellyel, sóval, cukorral, illetve az élesztővel.
  2. Öntsük hozzá a langyos vizet meg az olívaolajat. Ezekkel szintén keverjük jól össze. Jó sűrűnek kell lennie a tésztának, szinte majdnem száraznak.
  3. Lefóliázva hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 15 órát. Nem igazán fog megkelni, csak itt-ott buborékok lesznek benne.
  4. Egy kisebb kerek, fedeles sütőedénybe rakjunk sütőpapírt, ebbe kanalazzuk a tésztát. Simítsuk el a tetejét, és szórjuk meg a magokkal, pici liszt is mehet rá. Forró sütőbe rakva, lefedve sütjük 25-30 percig. Fedő nélkül további 10 percig sütjük.
  5. Nem túl magas (3,5-4 cm) kenyér lesz belőle, mert gluténmentes.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4313
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 14.

Receptkategóriák

Soha nem jut eszembe a hajdina név, csak az itteni (amerikai) buckwheat ugrik be mindig. A férjem, mikor meghallotta, elnevezte bakfittynek. Na, most már csak erre emlékszem, amikor ezt a kenyeret sütöm. Nem bánom, mert nagyon vicces. :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek