r
Nosalty Logó

Hajdinás "bakfitty" kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Hajdinás "bakfitty" kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4544.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet a lenmagpehellyel, sóval, cukorral, illetve az élesztővel.
  2. Öntsük hozzá a langyos vizet meg az olívaolajat. Ezekkel szintén keverjük jól össze. Jó sűrűnek kell lennie a tésztának, szinte majdnem száraznak.
  3. Lefóliázva hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 15 órát. Nem igazán fog megkelni, csak itt-ott buborékok lesznek benne.
  4. Egy kisebb kerek, fedeles sütőedénybe rakjunk sütőpapírt, ebbe kanalazzuk a tésztát. Simítsuk el a tetejét, és szórjuk meg a magokkal, pici liszt is mehet rá. Forró sütőbe rakva, lefedve sütjük 25-30 percig. Fedő nélkül további 10 percig sütjük.
  5. Nem túl magas (3,5-4 cm) kenyér lesz belőle, mert gluténmentes.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4320
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 14.

Receptkategóriák

Soha nem jut eszembe a hajdina név, csak az itteni (amerikai) buckwheat ugrik be mindig. A férjem, mikor meghallotta, elnevezte bakfittynek. Na, most már csak erre emlékszem, amikor ezt a kenyeret sütöm. Nem bánom, mert nagyon vicces. :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...