r
Nosalty Logó

Thai csirkenyárs zöldséges sült tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Thai csirkenyárs zöldséges sült tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
wok
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácolt húshoz

A sült tésztához

Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácolt húshoz

A sült tésztához

Összesen 2868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácolt húshoz

A sült tésztához

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9054.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    5373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    988 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2538 micro
  • β-karotin
    10116 micro
  • β-crypt
    549 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 2868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült tésztához

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. A pác anyagait összeturmixoljuk.
  2. 8nyársat fél órára vízbe áztatunk.
  3. A csirkemellet felkockázzuk kb. 2,5-3x 2,5 cm-es darabokra, és a nyársakra húzzuk, egy grilltepsibe tesszük, a pác felével bekenjük a húst, (ha lehet 3-4 órára), de legalább egy órára hűtőbe tesszük érlelni.
  4. A húsnyársakat lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben grillen 20 percig sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük, és 2-3 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk.
  5. A tésztához való zöldségeket keskeny csíkokra szeleteljük (pl. a répát zöldséghámozóval).
  6. A tésztát megfőzzük a csomagoláson lévő utasítás szerint.
  7. Egy wokba vagy nagy serpenyőbe olajat hevítünk, beledobjuk a felszeletelt zöldségeket, erős tűzön pirítjuk 2 percig.
  8. Hozzáadjuk a szója- és a teriyaki szószt, majd a kifőtt tésztát. Összekeverjük, és rátesszük a pác másik felét. A tésztát átforgatjuk vele, és már ki is kapcsolhatjuk a gázt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4771
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai csirkenyárs zöldséges sült tésztával
Évi néni 1830 recept

Rossz szokásom, hogy éjjel csak akkor tudok elaludni, ha a tv szól. Mikor felébredtem, a tv még nem kapcsolt ki, és pont Jamie Oliver főzött 30 perces ételeket. Őszintén, nem igen szeretem ezt a sorozatot, mert szerintem sok mindent feladott a nagy gasztroreformjából, de kivételesen két igen jó receptet láttam tőle. Már akkor szívesen nekiláttam volna ennek az ételnek, ha nem éjjel 3 óra van. Reggel már nem voltam biztos, miket is tett az ételbe, így elálltam a főzéstől, de mégis napokig ott motoszkált a gondolatomban az elkészítés vágya. Kerestem a honlapján, de levette róla. Aztán ma úgy döntöttem, lesz ami lesz, nekilátok. Nagyjából voltak elképzeléseim, és emlékeztem a darabos mogyoróvajra. Ez lett belőle. Gyerekem ugyan csak a tésztát ette, de mi a férjemmel a betegre zabálom magam kategóriát is elértük.

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...