r
Nosalty Logó

Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Zöldségek, hal, tempura

A remoulade-hoz:

626
Kalória
16g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
264g
Víz
76.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
10g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Zöldségek, hal, tempura

A remoulade-hoz:

Összesen 626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Zöldségek, hal, tempura

A remoulade-hoz:

Összesen 2502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Zöldségek, hal, tempura

A remoulade-hoz:

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    264 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1549 micro
  • β-karotin
    4277 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    6197 micro
  • β-karotin
    17107 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3866 micro
Összesen 2502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

Zöldségek, hal, tempura

  1. Azt javaslom, mindent készíts elő, hogy gyorsan tudj haladni. Az első lépés az olaj hevítése, mert az sok idő. Nem túl magas lángon, 180-190ºC-ra melegítsd, akkor lesz ropogós a tempuratészta. Úgy tudod megnézni, hogy jó-e, hogy egy kis darab tésztát belecseppentesz, és ha nagyon bugyborékol, indulhat a sütés.
  2. Ezután jöhet a mártás, hogy minden meglegyen, mire kisül a finom tempura. Keverd össze a majonézt a többi alapanyaggal: én az aszalt barackot is szívesen feldarabolom, és beleteszem, de ha neked ez még kínai, bocs, japán, akkor csak annyit tegyél meg nekem, hogy megkóstolod a mártással együtt.
  3. Aztán a zöldségeket tetszés szerint vágd félbe, vagy darabold, ahogy tetszik, majd keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a fűszerpaprikát.
  4. Ha már meleg az olaj, tehát közvetlenül sütés előtt, és az összes zöldség is elő van készítve, keverd össze a tojássárgáját a vízzel, és öntsd a lisztes keverékhez, majd egy villával, vagy ha hiteles akarsz lenni, evőpálcával épp, csak habard össze, nem baj, ha csomós marad, a lényeg, hogy levegős tésztát kapj.
  5. Ebbe mártsd az alapanyagokat, és vastagságtól függően süsd őket 1-2 percig. A lényeg, hogy most nem barna bundára vágyunk, ahogy elkezd barnulni, azonnal kapd ki, és itasd le papírtörölközőn. Ráadásul csak a halnál igazán fontos, hogy átsüljenek a darabok.
  6. Tálald a forró falatokat a mártással és a barackkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Drágáim, annyira tavasz van, hogy már itt vannak a finom, friss, roppanós zöldségek is, amiket nyersen is szívesen elropogtatok, de minden jobb, ha olajban sül, nem? Ezért inkább tempurázva, vagyis egy japánból származó, nagyon könnyű, palacsintatészta-szerű tésztába mártva sütjük ki, pillanatok alatt, így a belseje még ropogós is marad. A tésztát pedig ízesítsd, ahogy akarod, curryporral, fűszerekkel – én most csípős fűszerpaprikát használok, de te tehetsz bele csilipelyhet is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!