r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű pizza sok finomsággal, házi pizzaszósszal

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Teljes kiőrlésű pizza sok finomsággal, házi pizzaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pizzatészta

pizzaszósz

feltét

815
Kalória
28.8g
Fehérje
98.3g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
457g
Víz
69.3g
Koleszterin
10.8g
Rost
15.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

pizzaszósz

feltét

Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

pizzaszósz

feltét

Összesen 4077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

pizzaszósz

feltét

Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    457 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6335 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13885.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    8612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    4833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31673 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 4077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    979 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  2. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.) Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.(langyos helyen!)
  3. Közben elkészítjük a pizzaszószt: A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymákat. A héjától megpucolt paradicsomokat apróra vágva hozzákeverjük. Pároljuk, hogy jól szétfőljön.
  4. Hozzáadjuk a ketchupot, étkezési keményítőt, cukrot, a fűszereket, a pirospaprikát is. Kóstolgatva ízlés szerint fűszerezzük. Jól összeforraljuk.
  5. Amit a pizza tetejére szánunk, minden alapanyagot szeleteljünk fel. A kolbász nélkül is finom lesz!!
  6. Összeállítás: a pizzatésztát nyújtsuk ki, vagy nyomkodjuk bele gyengén beolajozott, nagy gáztepsibe. Kenjük a tésztánk tetejére a pizzaszószt. Rápakoljuk a lila hagymát, fetasajt-darabokat, esetleg kolbászt, reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Akkora pizzát sikerült a tepsibe nyújtanom, hogy a legnagyobb pizzás tálra szinte nem fért rá!!! Hát jó nagy szeleteket tudtunk belőle szelni.... :-)))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!