r
Nosalty Logó

A tábornok csirkéje

4,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
A tábornok csirkéje
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

1243
Kalória
36.5g
Fehérje
143.4g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
261.2g
Víz
145.8g
Koleszterin
7.4g
Rost
39.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1264 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A zöldbab végeit levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A lényeg, hogy még ropogós maradjon, de kicsit piruljon azért meg.

A csirkéhez

  1. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (a fokhagymát és a gyömbért reszeljük, nyilván), és jó alaposan elkeverjük. Ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet hozzá 2-3 evőkanál víz is. A lényeg, hogy jól oldódjon fel benne a méz.

A szószhoz

  1. A csirkecombokat kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt, majd az egészet jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben, ami lehet akár wok is, felhevítjük az olajat, és beledobjuk a csirkét.
  3. 5-6 perc alatt, nagy lángon átpirítjuk, hogy szép színt kapjon, majd nyakon öntjük a szósszal.
  4. Ezen a ponton érdemes lejjebb venni a lángot, hogy ne lövelljen izzó lávaként, inkább szép lassan rotyogjon és sűrűsödjön. Max tíz perc, és kész.

A tálaláshoz

  1. A csirkét rizzsel, zöldbabbal tálaljuk. A tetejét pedig megszórhatjuk pirított hagymával, szezámmaggal és vékonyra vágott újhagyma zöldjével is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kínai gyorskaja, amiben tudod, hogy mi van! Nem a világ legkifinomultabb receptje, cserébe isteni finom, laktató, és könnyen összedobható. Az eredeti recept innen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!