r
Nosalty Logó

Szezámmagos-pizzás csavart

Iluska
Szezámmagos-pizzás csavart
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

732
Kalória
22.2g
Fehérje
106.9g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
110.7g
Víz
144.5g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 2920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 2920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    654 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A liszteket a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, vajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Tenyerünket belemélyítjük, majd alányúlva, minden oldalról meg-megemeljük közép felé haladva, azaz "dagasztjuk". Párszor oda is "csaphatjuk" a tálunkba.
  2. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

pizzaszósz

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt vagy apróra összevágott hagymákat. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont. A héjától megpucolt paradicsomokat is apróra vágva hozzákeverjük. Pároljuk, hogy jól szétfőljön.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, cukrot, a fűszereket, a pirospaprikát is. Kóstolgatva, ízlés szerint fűszerezzük. Jól összeforraljuk, sűrűre.

tetejére

  1. A megkelt tésztát 5 részre szedjük, és kinyújtjuk mindegyik tésztalapot lehetőleg egyforma nagyságú körre. Ha megvan a nyújtás, az egyik tésztalapot megkenjük a pizzaszósszal, ráfektetünk még egy tésztalapot, és így tovább a többi lappal, a tetejére tészta kerül. Úgy próbáljuk meg cikkekre vágni, hogy a közepén egy szabályos kör legyen (én poharat szoktam a tészta közepére rakni). Én 12 egyforma cikkre vágtam fel.
  2. Ha ez megvan, akkor a cikkeket egyesével megtekerjük 2-3 mozdulattal. Két egymás mellettit ellentétesen tekerünk meg. Lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal.
  3. Mikor begyújtjuk a sütőt, be is toljuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy finom pizzás, kelt tészta reggelire, ebédre vagy vacsorára?? Szerintem bármikor kiváló választás!!! Mi nagyon jókat eszegetünk ebből a finomságból is!! :-))

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...