Svéd hidegtáltorta
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Halpástétom
-
40g olajos hal83 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Franciasaláta
-
24 kcal
-
17g alma8 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
21g majonéz111 kcal
A torta összeállítása és díszítés
-
83g toast kenyér228 kcal
-
33g sonka46 kcal
-
60 kcal
-
21g bacon82 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
16 kcal
-
33g kígyóuborka5 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
28g fejessaláta3 kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Halpástétom
-
480g olajos hal998 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Franciasaláta
-
450g franciasaláta alap288 kcal
-
200g alma94 kcal
-
240g csemegeuborka56 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
250g majonéz1338 kcal
A torta összeállítása és díszítés
-
1000g toast kenyér2740 kcal
-
400g sonka552 kcal
-
400g füstölt-főtt tarja720 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
150g olajbogyó174 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
196 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Halpástétom
-
6.7g olajos hal14 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.3g tejföl1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Franciasaláta
-
6.3g franciasaláta alap4 kcal
-
2.8g alma1 kcal
-
3.4g csemegeuborka1 kcal
-
3.4g főtt tojás5 kcal
-
3.5g majonéz19 kcal
A torta összeállítása és díszítés
-
14g toast kenyér38 kcal
-
5.6g sonka8 kcal
-
5.6g füstölt-főtt tarja10 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
2.1g olajbogyó2 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
3 kcal
-
5.6g kígyóuborka1 kcal
-
7.3g narancs2 kcal
-
2.4g citrom0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
4.6g fejessaláta0 kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2683.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1961 micro
-
β-crypt 358 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 755 micro
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 466.2 g
Zsír
-
Összesen 660.1 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 1754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32203.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 673 mg
-
Kálcium 3869 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 965 mg
-
Foszfor 5085 mg
-
Nátrium 21492 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 736.6 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 3427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4651 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 1375 mg
-
D vitamin: 1175 micro
-
K vitamin: 1421 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1825 micro
-
Kolin: 1585 mg
-
Retinol - A vitamin: 2481 micro
-
α-karotin 640 micro
-
β-karotin 23533 micro
-
β-crypt 4301 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 9066 micro
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 144 micro
-
Lut-zea 127 micro
Hozzávalók
Halpástétom
Franciasaláta
-
25 dkg majonéz
A torta összeállítása és díszítés
-
40 dkg sonka
-
40 dkg füstölt-főtt tarja
-
15 dkg olajbogyó
-
4 közepes db paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 közepes db narancs
-
1 db citrom
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Halpástétom
- Kezdjük a halpástétommal meg a franciasalátával, melyet akár előző este is összeállíthatunk. A halról leöntjük a levét, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat/margarint, a citrom kifacsart levét. Botmixerrel összedolgozzuk (ennek hiányában villával/kézzel). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és egy kevés tejfölt adunk hozzá. (Ne sokat, mert a pástétomnak sűrűnek kell maradnia.) Elkeverjük, és hűtőbe tesszük felhasználásig. A franciasaláta alapot megfőzzük, leszűrjük, félretesszük, amíg hűl az alap, felkockázzuk az almát és a csemegeuborkát nagyon apróra, megfőzzük a a tojásokat keményre, majd ezt is felkockázzuk apróra. Összekeverjük a hozzávalókat, majd betesszük a hűtőben felhasználásig.
- A torta összeállítása: Egy tálcára elhelyezzük a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé, és elkezdjük megkenni a halpástétommal, újabb kenyérszeletek következnek, majd a franciasalátával kenjük meg. Szépen rétegezzük: egy ilyen, egy olyan.
- Amikor úgy gondoljuk, hogy már jó magas a tortánk, akkor a tetejét halpástétommal lezárjuk, befedjük a sonkával meg a főtt, füstölt tarjával. Újból megkenjük pástétommal, de most már mindenhol: tetejét és oldalait is. Mehet rá a salátalevél, hogy jól ráragadjon, ezután pedig lehet díszíteni kedvünk szerint.
- Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe min. 4-5 órára, hogy jól összeálljon.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1996
- Feltöltés dátuma: 2016. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziasztok. Most egy svéd különlegességet fogok megosztani veletek. Hidegtáltorta. Ennek a tortának van egy kis sztorija. Volt szerencsém személyesen meg kóstolni a svéd konyhát, mivel ott dolgoztam. Ezt a tortát is ott ismertem meg, méghozzá úgy, hogy ahol dolgoztam, a svéd villanyszerelők miatt túlóráznunk kellet, igaz nem sokat, de volt egy hibájuk, és ezt korrigálni kellet. Emiatt másnap a svéd villanyszerelők főnöke hozott nekünk egy hidegtál tortát, szép gesztus volt tőle. Amikor megláttam a tortát, az állam leesett, mondtam is a srácoknak, hazamegyek, és ezt megcsinálom a családnak, így is történt, el volt ájulva mindenki, főleg az anyukám, azt mondta, lassan leckét kell vennie tőlem, olyan finomságokkal halmozom el. Nos, eredetileg a svédek rákpástétomot használtak a tortához, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni, és ha lehet is, akkor aranyárban mérik, így maradt a sima halpástétom, amit én csináltam házilag. Ahhoz, hogy jó gazdag legyen e torta, én belevittem a szeletek közé franciasalátát is.