r
Nosalty Logó

Svéd hidegtáltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Svéd hidegtáltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 10735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    466.2 g

Zsír

  • Összesen
    660.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32203.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    673 mg
  • Kálcium
    3869 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    5085 mg
  • Nátrium
    21492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4651 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    1375 mg
  • D vitamin:
    1175 micro
  • K vitamin:
    1421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1825 micro
  • Kolin:
    1585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2481 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    23533 micro
  • β-crypt
    4301 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9066 micro
Összesen 10735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Elkészítés

Halpástétom

  1. Kezdjük a halpástétommal meg a franciasalátával, melyet akár előző este is összeállíthatunk. A halról leöntjük a levét, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat/margarint, a citrom kifacsart levét. Botmixerrel összedolgozzuk (ennek hiányában villával/kézzel). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és egy kevés tejfölt adunk hozzá. (Ne sokat, mert a pástétomnak sűrűnek kell maradnia.) Elkeverjük, és hűtőbe tesszük felhasználásig. A franciasaláta alapot megfőzzük, leszűrjük, félretesszük, amíg hűl az alap, felkockázzuk az almát és a csemegeuborkát nagyon apróra, megfőzzük a a tojásokat keményre, majd ezt is felkockázzuk apróra. Összekeverjük a hozzávalókat, majd betesszük a hűtőben felhasználásig.
  2. A torta összeállítása: Egy tálcára elhelyezzük a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé, és elkezdjük megkenni a halpástétommal, újabb kenyérszeletek következnek, majd a franciasalátával kenjük meg. Szépen rétegezzük: egy ilyen, egy olyan.
  3. Amikor úgy gondoljuk, hogy már jó magas a tortánk, akkor a tetejét halpástétommal lezárjuk, befedjük a sonkával meg a főtt, füstölt tarjával. Újból megkenjük pástétommal, de most már mindenhol: tetejét és oldalait is. Mehet rá a salátalevél, hogy jól ráragadjon, ezután pedig lehet díszíteni kedvünk szerint.
  4. Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe min. 4-5 órára, hogy jól összeálljon.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1996
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok. Most egy svéd különlegességet fogok megosztani veletek. Hidegtáltorta. Ennek a tortának van egy kis sztorija. Volt szerencsém személyesen meg kóstolni a svéd konyhát, mivel ott dolgoztam. Ezt a tortát is ott ismertem meg, méghozzá úgy, hogy ahol dolgoztam, a svéd villanyszerelők miatt túlóráznunk kellet, igaz nem sokat, de volt egy hibájuk, és ezt korrigálni kellet. Emiatt másnap a svéd villanyszerelők főnöke hozott nekünk egy hidegtál tortát, szép gesztus volt tőle. Amikor megláttam a tortát, az állam leesett, mondtam is a srácoknak, hazamegyek, és ezt megcsinálom a családnak, így is történt, el volt ájulva mindenki, főleg az anyukám, azt mondta, lassan leckét kell vennie tőlem, olyan finomságokkal halmozom el. Nos, eredetileg a svédek rákpástétomot használtak a tortához, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni, és ha lehet is, akkor aranyárban mérik, így maradt a sima halpástétom, amit én csináltam házilag. Ahhoz, hogy jó gazdag legyen e torta, én belevittem a szeletek közé franciasalátát is.

Hozzávalók

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...