r
Nosalty Logó

Svájci sárgarépatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Svájci sárgarépatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    686 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.1 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    1307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    6861 micro
  • β-karotin
    16351 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 5525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    397 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a széleit is, a sütőt előmelegítjük.
  2. A mandulát, a mogyorót, a lisztet és a morzsát a sütőporral összeöntjük.
  3. A tojássárgát a 20 dkg cukorral, a fahéjjal szegfűszeggel és a pálinkával habosra kikeverjük. Utána a maszába reszeljük a narancs és a citrom héját .
  4. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a 20 dkg cukrot is, és fényes habbá verjük.
  5. A tojássárgájához adjuk a kevert lisztet, elkeverjük, utána belekeverjük óvatossan a felvert habot, és legvégül a reszelt sárgarépát.
  6. A formába öntjük, és az előmelegített sütőben megsütjük, mikor a teteja barnulni kezd, letakarjuk alufóliával, ne nagyon barnuljon meg.
  7. Ha kész, 24 órát állni hagyjuk.
  8. A mázhoz a porcukorból a citromléből (én igazi citromot használok) és a pálinkából folyékony mázt csinálunk.
  9. A sütőt elömelegítjük 100 fokra, ha elérte, akkor kikapcsoljuk. A tortát rácsra helyezzük, egy másik tepsibe tesszük, közepére öntjük a mázat, hagyjuk, hogy elterüljön rajta, és lefolyjon (nem kell egyenletesen).
  10. Beletesszük a sütőbe úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, és 15 perc alatt rászárítjuk a mázat.
  11. Narancssárga és zöld marcipánt használunk a díszítéshez, amiből répát és levelet formázunk: 16 kis golyóból kinyújtjuk a marcipánt, és fél literes üveg kupakjával kiszaggatjuk, aminek az egyik végét összecsípjük, így kapunk szép kis leveleket. (Lehet kapni mini marcipán répákat, csak tele van mindenféle adalékanyaggal, ezért jobb ha magam oldom meg!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9341
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom  sütemény. De nálunk nagyon kelendő, nagyon szeretjük, van úgy, hogy havonta sütök egyet. Ha nem fogy el, nem baj, egy hétig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...