Svájci sárgarépatorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
22g sárgarépa8 kcal
-
12g mandula71 kcal
-
12g földimogyoró68 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojássárgája45 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g pálinka4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A díszítéshez
-
15g marcipán69 kcal
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
220g sárgarépa80 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
120g földimogyoró680 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
16g pálinka37 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A díszítéshez
-
150g marcipán693 kcal
Összesen
5525
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
12.7g sárgarépa5 kcal
-
6.9g mandula41 kcal
-
6.9g földimogyoró39 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa11 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.9g pálinka2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
11.6g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A díszítéshez
-
8.7g marcipán40 kcal
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 686 micro
-
β-karotin 1635 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4879.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 924 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831.1 g
-
Cukor 705 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 501.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 1307 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 6861 micro
-
β-karotin 16351 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2048 micro
Összesen
5525
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 397 micro
-
β-karotin 946 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg sárgarépa
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 kk sütőpor
-
7 db tojássárgája
-
30 dkg cukor
-
0.5 kk fahéj
-
0.3 kávéskanál szegfűszeg
-
5 db tojásfehérje
-
só ízlés szerint
A mázhoz
A díszítéshez
-
15 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a széleit is, a sütőt előmelegítjük.
- A mandulát, a mogyorót, a lisztet és a morzsát a sütőporral összeöntjük.
- A tojássárgát a 20 dkg cukorral, a fahéjjal szegfűszeggel és a pálinkával habosra kikeverjük. Utána a maszába reszeljük a narancs és a citrom héját .
- A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a 20 dkg cukrot is, és fényes habbá verjük.
- A tojássárgájához adjuk a kevert lisztet, elkeverjük, utána belekeverjük óvatossan a felvert habot, és legvégül a reszelt sárgarépát.
- A formába öntjük, és az előmelegített sütőben megsütjük, mikor a teteja barnulni kezd, letakarjuk alufóliával, ne nagyon barnuljon meg.
- Ha kész, 24 órát állni hagyjuk.
- A mázhoz a porcukorból a citromléből (én igazi citromot használok) és a pálinkából folyékony mázt csinálunk.
- A sütőt elömelegítjük 100 fokra, ha elérte, akkor kikapcsoljuk. A tortát rácsra helyezzük, egy másik tepsibe tesszük, közepére öntjük a mázat, hagyjuk, hogy elterüljön rajta, és lefolyjon (nem kell egyenletesen).
- Beletesszük a sütőbe úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, és 15 perc alatt rászárítjuk a mázat.
- Narancssárga és zöld marcipánt használunk a díszítéshez, amiből répát és levelet formázunk: 16 kis golyóból kinyújtjuk a marcipánt, és fél literes üveg kupakjával kiszaggatjuk, aminek az egyik végét összecsípjük, így kapunk szép kis leveleket. (Lehet kapni mini marcipán répákat, csak tele van mindenféle adalékanyaggal, ezért jobb ha magam oldom meg!)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9341
- Feltöltés dátuma: 2012. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom sütemény. De nálunk nagyon kelendő, nagyon szeretjük, van úgy, hogy havonta sütök egyet. Ha nem fogy el, nem baj, egy hétig is eláll.