r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós-aszalt barackos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült túrós-aszalt barackos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét felmelegítjük 1 ek cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a liszteket, továbbá a maradék cukrotés a reszelt citromhéjat.
  3. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk egy kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
  4. Ha a tészta összeállt,meleg helyen, letakarva kelesztjük 1 órán át.Mikörben a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat. Az asztalt sárgabarack helyettesíthtő más aszalt gyümölccsel, de akár ki is hagyható.
  5. Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval. Még 10 percig hagyjuk kelni a korongokat. Mindeközben a sütőt előmelegítjük és egy tepsit kiolajozunk.
  6. Megtöltjük a fánkokat a következő módon: egy korongra teszünk egy kis tölteléket (ne túl sokat, mert akkor kifolyik), majd a tetejére teszünk egy másik korongot, összeillesztjük és összenyomkodjuk a széleket. Így összepárosítjuk a korongokat, és mehet is a sütőbe. Ha szeretnénk, lekenhetjük tojássárgájával a fánkok tetejét sütés előtt. Fontos, hogy néhány centi távolságot hagyjunk a fánkok között, hiszen még sütés közben is nőni fognak.
  7. A fánkokat forró sütőben 10-15 percig sütjük, majd ízlés szerint szórhatunk porcukrot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3547
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Ajánló

Elsősorban reggelire és desszertként ajánlom. A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk, akár friss gyümölcs is kerülhet bele. Túró helyett persze lekvárral is megtölthetjük, sőt sós ételként is el tudnám képzelni egy-két változtatással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a fánkot, de nem szeretek olajban sütni. Így elkészítve viszont nemcsak finom, de egészséges ételt is kapunk. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...