Sütőben sült túrós-aszalt barackos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
63g tej35 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
11g joghurt7 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
38g graham-liszt125 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g tej140 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
45g joghurt27 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
150g graham-liszt498 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A töltelékhez
Összesen
2267
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
23.3g tej13 kcal
-
2.3g élesztő2 kcal
-
4.2g joghurt3 kcal
-
14g rétesliszt51 kcal
-
14g graham-liszt46 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
A töltelékhez
-
23.3g tehéntúró34 kcal
-
2.8g joghurt2 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2.8g aszalt sárgabarack7 kcal
-
2.3g méz7 kcal
Összesen
211
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1006.3 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4025.1 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 730 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1471 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.2 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 333.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 795 micro
Összesen
2267
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.5 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg élesztő
-
3 ek joghurt
-
15 dkg rétesliszt
-
15 dkg graham-liszt
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg cukor
-
só ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A töltelékhez
-
2 ek joghurt
-
1 db tojássárgája
-
0.5 marék mazsola
-
3 dkg aszalt sárgabarack
-
1 ek méz
Elkészítés
A tésztához
- A tej felét felmelegítjük 1 ek cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
- Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a liszteket, továbbá a maradék cukrotés a reszelt citromhéjat.
- Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk egy kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
- Ha a tészta összeállt,meleg helyen, letakarva kelesztjük 1 órán át.Mikörben a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat. Az asztalt sárgabarack helyettesíthtő más aszalt gyümölccsel, de akár ki is hagyható.
- Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval. Még 10 percig hagyjuk kelni a korongokat. Mindeközben a sütőt előmelegítjük és egy tepsit kiolajozunk.
- Megtöltjük a fánkokat a következő módon: egy korongra teszünk egy kis tölteléket (ne túl sokat, mert akkor kifolyik), majd a tetejére teszünk egy másik korongot, összeillesztjük és összenyomkodjuk a széleket. Így összepárosítjuk a korongokat, és mehet is a sütőbe. Ha szeretnénk, lekenhetjük tojássárgájával a fánkok tetejét sütés előtt. Fontos, hogy néhány centi távolságot hagyjunk a fánkok között, hiszen még sütés közben is nőni fognak.
- A fánkokat forró sütőben 10-15 percig sütjük, majd ízlés szerint szórhatunk porcukrot a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3547
- Feltöltés dátuma: 2012. március 01.
Ajánló
Elsősorban reggelire és desszertként ajánlom. A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk, akár friss gyümölcs is kerülhet bele. Túró helyett persze lekvárral is megtölthetjük, sőt sós ételként is el tudnám képzelni egy-két változtatással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a fánkot, de nem szeretek olajban sütni. Így elkészítve viszont nemcsak finom, de egészséges ételt is kapunk.