Graham-liszt

Korpával dúsított búzaliszt. Gazdag zsírban, szénhidrátban és enzimekben.
Bármikor használható, de különösen ajánlott sütidömpingek idején hölgyek számára, hogy formában maradjanak.
Zárt edényben.
fehérjetartalom
9.61 g
zsírtartalom
1.88 g
szénhidráttartalom
74.48 g
víztartalom
12.42 g
Foszfor
323 mg
Magnézium
117 mg
Kalcium
33 mg
Vas
3.71 mg
B6 vitamin
0.191 g
Kolin
31.2 mg
Niacin - B3 vitamin
5.347 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.011 mg
fehérje
9.61 g
Zsír
telített zsírsav
0.43 g
egyszeresen telített zsírsav
0.283 g
többszörösen telített zsírsav
1.167 g
ásványi anyagok
Kalcium
33 mg
Vas
3.71 mg
Magnézium
117 mg
Foszfor
323 mg
Nátrium
3 mg
Cink
2.96 mg
Réz
0.475 mg
Mangán
3.399 mg
Szelén
12.7 µg
szénhidrát
rost
13.1 g
cukor
1.02 g
víz
12.42 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.297 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.188 mg
Niacin - B3 vitamin
5.347 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.011 mg
Folát
28 µg
Kolin
31.2 mg
Béta-karotin
5 µg
Lutein+zeaxantin
220 µg
E vitamin
0.53 mg
K vitamin
1.9 µg
B6 vitamin
0.191 g
A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
Lakos BenedekA leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
NosaltyVilágszerte egyre nagyobb tábora van az olajmentes sütésnek és ételkészítésnek, az ehhez szükséges eszközt pedig igen olcsón kínálja most az Aldi.
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!