r
Nosalty Logó

Svájci gyökérkenyér alias Pain paillasse

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Svájci gyökérkenyér alias Pain paillasse
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6935.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    5460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 1873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy kelesztőtálba kimérjük a hozzávalókat, majd fakanál segítségével egynemű tésztává keverjük őket. Nem kell dagasztani csak jól összedolgozni.
  2. Letakarva, szobahőmérsékleten 5 órát kelesztjük. Ez igen hosszúnak tűnhet, de megéri kivárni, mert a kisült kenyér egész más ízű lesz. :) Ha kicsivel több élesztőt (2,5 dkg) adunk a tésztához, rövidíthetjük a kelesztési időt (~2,5-3 óra).
  3. A tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, -nagyon ragacsos, érdemes átforgatni a liszten, hogy tudjunk vele dolgozni- majd két részre osztjuk.
  4. Mindkét adag tésztát kb. 15x30 cm-es téglalappá lapogatjuk, egyenként feltekerjük -hosszabb oldalánál fogva-, majd a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk, ettől kapja meg a jellegzetes formáját a kenyér.
  5. A kenyereket szilikonos sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük. Kelni hagyjuk, míg a sütő bemelegszik.
  6. A sütőt előmelegítjük. Alulra egy kis lábasba vizet teszünk, ez szolgáltatja majd sütéskor a kellő mennyiségű párát.
  7. Ha a sütő elég meleg, a kenyereket átkenjük, vagy megspricceljük langyos vízzel (de óvatosan, ne áztassuk el a tésztát), majd ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 36738
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több szakácskönyvben és rengeteg receptgyűjtő oldalon találkoztam gyökérkenyérrel. Tipikusan "a bőség zavara" érzés lesz úrrá az emberen, ha ezt a sok remek receptet olvassa egymás után. :) Már csak ezért is kellett egy saját variáció.:D Most minden extra ízesítés nélkül készítettem, de azt hiszem, ki kell hogy próbáljuk hagymásan vagy zöldfűszerekkel, aszalt paradicsommal és bazsalikommal, és eme finomságok mindenféle variációjával... :) További képek a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...