r
Nosalty Logó

Fokhagymás röszti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Fokhagymás röszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  4. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
  7. Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
  8. Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1923
  • Tegnapi nézettség: 90
  • 7 napos nézettség: 587
  • Össznézettség: 543763
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Natúr sültek mellé köretnek, de egy kiadós salátával főételnek is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár évvel ezelőtt pécsi életünk során egy étteremben ettünk először ehhez hasonló burgonyaköretet. Nagyon ízlett, így megkérdeztük, hogyan készítik. Azóta rengetegszer csináltam már, igaz, változott is azóta a recept. Volt, hogy egyben sütöttem meg, (persze akkor fele adaggal), azután felszeltük, mint egy tortát. Nekünk "kicsiben" jobban ízlik, mert így igazán ropogós lesz. További képek a blogomon. Nem kell félni, ha sok levet ereszt a burgonya, jól össze kell keverni, hogy sütéskor ne fröcsögjön. Ha valaki úgy gondolja, öntsön le belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...