Barackos-fahéjas kelt lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
23g graham-liszt77 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g margarin12 kcal
A tetejére
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
140g graham-liszt465 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g margarin72 kcal
A tetejére
-
350g sárgabarackbefőtt221 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2027
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
13.7g graham-liszt46 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g margarin7 kcal
A tetejére
-
34.3g sárgabarackbefőtt22 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
200
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1747.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.1 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 387.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3135 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
2027
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
14 dkg graham-liszt
-
14 dkg finomliszt
-
3 dkg cukor
-
1 db tojás
-
2.5 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, egy-egy csipet cukrot és lisztet adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A kétféle lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót és fahéjat.
- A barackot lecsepegtetjük (ha friss, megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk).
- A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk a tésztát (egészen lágy galuskatésztát kapunk).
- Langyos helyen duplájára kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tepsit vagy sütőtálat jól kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a megkelt tésztánkat, elegyengetjük (kicsit macerás a tészta lágysága miatt), meghintjük egy kevés liszttel, majd kirakjuk a tetejét sárgabarackkal. A barackot úgy tesszük a tésztára, hogy a domború fele kerüljön alulra. A magok helyének mélyedésébe fahéjas cukrot szórunk, ami szépen karamellizálódik sütés közben.
- Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 61495
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is meglepődtem, hogy milyen lágy a tészta még kelés után is. A recept azt írta, hogy ki kellene nyújtani, de ez teljesen lehetetlen. Sebaj, legalább az ember megússza a nyújtódeszka takarítást.:) Aki édesen szereti, szórja meg tálalás előtt egy kevés fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/