r
Nosalty Logó

Barackos-fahéjas kelt lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Barackos-fahéjas kelt lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3135 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 2027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy-egy csipet cukrot és lisztet adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A kétféle lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót és fahéjat.
  3. A barackot lecsepegtetjük (ha friss, megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk).
  4. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk a tésztát (egészen lágy galuskatésztát kapunk).
  5. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. A tepsit vagy sütőtálat jól kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a megkelt tésztánkat, elegyengetjük (kicsit macerás a tészta lágysága miatt), meghintjük egy kevés liszttel, majd kirakjuk a tetejét sárgabarackkal. A barackot úgy tesszük a tésztára, hogy a domború fele kerüljön alulra. A magok helyének mélyedésébe fahéjas cukrot szórunk, ami szépen karamellizálódik sütés közben.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 61495
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is meglepődtem, hogy milyen lágy a tészta még kelés után is. A recept azt írta, hogy ki kellene nyújtani, de ez teljesen lehetetlen. Sebaj, legalább az ember megússza a nyújtódeszka takarítást.:) Aki édesen szereti, szórja meg tálalás előtt egy kevés fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...