Sunday roast
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Liptai Lilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
Marhahús
-
250g marharostélyos765 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Yorkshire-puding
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Krumpli
Csőben sült karfiol
-
128g karfiol13 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldség
Gravy mártás
-
8g sertészsír68 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
2 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2108
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
Marhahús
-
1000g marharostélyos3060 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Yorkshire-puding
-
220g tojás277 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Krumpli
Csőben sült karfiol
-
510g karfiol51 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldség
Gravy mártás
-
30g sertészsír271 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
400g marha alaplé0 kcal
-
8 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
8423
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
Marhahús
-
21.2g marharostélyos65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Yorkshire-puding
-
4.7g tojás6 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
Krumpli
Csőben sült karfiol
-
10.8g karfiol1 kcal
-
3.2g főzőtejszín4 kcal
-
4.2g cheddar sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldség
Gravy mártás
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
2.1g vörösbor2 kcal
-
8.5g marha alaplé0 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 152.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2748.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 509.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 4708 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1646 micro
Összesen
2108
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 307.6 g
Zsír
-
Összesen 611.5 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 256 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10993 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 2533 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 4028 mg
-
Nátrium 3377 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2036.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3085 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 1611 mg
-
Retinol - A vitamin: 1206 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 18831 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6586 micro
Összesen
8423
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Marhahús
-
1 kg marharostélyos
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Yorkshire-puding
-
4 db tojás
-
400 ml tej
-
200 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Krumpli
Csőben sült karfiol
-
1 kis fej karfiol
-
1.5 dl főzőtejszín
-
20 dkg cheddar sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Párolt zöldség
Gravy mártás
-
2 ek sertészsír
-
3 ek finomliszt
-
1 dl vörösbor
-
4 dl marha alaplé
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 ek szójaszósz
-
1 tk cukor
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Marhahús
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat, és a marhahús minden oldalát kérgesre sütjük benne.
- Egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük az olajat a serpenyőből, fóliával letakarjuk, majd 15 percig 220 fokon sütjük.
- Az idő lejárta után 185 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és 50 percig így sütjük. Ha lejárt a hús sütési ideje, kivesszük, majd alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 10 percig állni, hogy tovább puhuljon. A hátramaradt szaftot őrizzük meg a gravy-hez.
Yorkshire-puding
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és készítsünk elő egy nagy, mély tepsit. Egy tizenkettes muffinsütőforma rövidebb oldalán található mélyedéseit töltsük tele napraforgóolajjal.
- Aztán ennél az oldalnál fogva szép lassan emeljük magasba a formát úgy, hogy lefelé, a többi mélyedésbe is egyenlő arányban folyjon az olaj. Így mehet az előmelegített sütőbe felhevülni. Mindent mérjünk és készítsünk ki előre, a kezünk ügyébe, a konyhapultra.
- Egy nagy tálba üssünk bele 4 tojást, és kézi habverővel, nagyobb mozdulatokkal kezdjük el felverni a tojásokat. Mivel nagy helyünk van, használjuk ki, így lesz jó levegős majd a tészta. Aztán jöhet egyenként: a 200 ml tej, átszitálva a 200 g liszt, és egy jó nagy csipet só és bors, melyeket folyamatos keverés mellett habosítsunk össze.
- A puding tésztáját tegyük át egy csőrös kancsóba, ahonnan sokkal egyszerűbben át tudjuk tölteni majd a formába. Vegyük ki óvatosan a nagy tálcával együtt a formát a sütőből, és töltsük meg tésztával a mélyedéseit. Egy evőkanállal fogjuk fel minden töltés után a cseppeket, ne potyogjanak össze-vissza.
Krumpli
- A krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük őket. Ezután leszűrjük, beletesszük egy tepsibe, rámorzsoljuk a vajat és a rozmaringot ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Csőben sült karfiol
- A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Miután megpirult, lecsepegtetjük, majd egy tepsibe tesszük, ráöntjük a tejszínt és a reszelt sajtot. Sóval és borssal ízesítjük.
Párolt zöldség
- A répát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk, ezután forrásban lévő sós vízbe öntjük, és addig főzzük, amíg megpuhul.
Gravy mártás
- Zsíron megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével, és csomómentesre keverjük.
- Ezután hozzáöntjük a hús sütése után hátramaradt szószt, a vörösbort, a worchestert és a szójaszószt, majd cukorral és borssal ízesítjük. Ezek után jól összeforraljuk.
- Tegyük a húst egy tányérra, majd minden fogásból egy kanállal helyezzünk köré. Ezután öntsük le az egészet gravy-vel, és élvezzük az ízeket.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 3199
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Liptai Lilla
13 recept
A Sunday roast nevezetű fogás Yorkshire-pudingból, egy hatalmas szelet marharostélyosból, párolt zöldségből, krumpliból és csőben sült tejszínes karfiolból áll, amit egy kis barnamártás tesz tökéletessé. Egy igen tartalmas ételről van szó, amit a brit királynő is gyakran fogyaszt.