Sült paradicsomos fehérbabkrémleves
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Krémleves
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
43g fehér hagyma15 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
7g menta5 kcal
-
143g fehérbab475 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
14 kcal
-
50g tortilla chips249 kcal
-
43g lime11 kcal
-
5 kcal
Salsa
-
45g paradicsom8 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g menta2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g limelé1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g chili0 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Krémleves
-
500g koktélparadicsom90 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
28g menta20 kcal
-
570g fehérbab1898 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
-
200g tortilla chips994 kcal
-
170g lime43 kcal
-
21 kcal
Salsa
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
12g menta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g chili0 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Krémleves
-
19.3g koktélparadicsom3 kcal
-
6.5g fehér hagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1.1g menta1 kcal
-
21.9g fehérbab73 kcal
-
19.3g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g sűrített paradicsom2 kcal
-
7.7g tortilla chips38 kcal
-
6.5g lime2 kcal
-
2.8g paradicsomos salsa1 kcal
Salsa
-
6.9g paradicsom1 kcal
-
1.9g lilahagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.5g menta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g limelé0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g chili0 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2284.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 302.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 621 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 10499 micro
-
Lut-zea 1187 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.2 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9136.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1960 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 1448 mg
-
Foszfor 2586 mg
-
Nátrium 2926 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 570.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 120 mg
VÍZ
-
Összesen 1208.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2482 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 819 micro
-
β-karotin 4765 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 41997 micro
-
Lut-zea 4746 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1617 micro
-
Lut-zea 183 micro
Hozzávalók
Krémleves
-
50 dkg koktélparadicsom
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
koriander ízlés szerint
-
5 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
2 db lime
Salsa
-
1 nagy db paradicsom
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
koriander ízlés szerint
-
1 marék bazsalikom
-
1 marék menta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 fél lime-ból nyert limelé
-
2 ek olívaolaj
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
Krémleves
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- A koktélparadicsomokat tegyük sütőtálba a hagymával, a fokhagymával és a bazsalikommal. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal.
- Tegyük be a sütőbe, és süssük 30 percig.
- A babkonzervet szűrjük le, csöpögtessük le a felesleges folyadékot, majd jól öblítsük át.
- Tegyük egy fazékba a paradicsompürével és a fűszerekkel együtt. Öntsük fel a zöldségalaplével, és kissé forraljuk össze.
- Vegyük ki a paradicsomot a sütőből, és kanalazzuk át a babos alaphoz. (Vigyázzunk, mert nagyon meleg!) Keverjük össze, és adjunk hozzá még egy marék friss bazsalikomot és koriandert.
- Főzzük 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük teljesen simára.
- Nyomjunk hozzá egy fél lime-ot, és ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges.
- Paradicsomsalsával és tortillachips-szel tálaljuk.
Salsa
- A paradicsomokat és a hagymákat jó apróra vágjuk. A fűszernövényeket szintén nagyon finomra aprítjuk. Egy tálkában alaposan összekeverjük őket.
- Ízlés szerint sóval, borssal, chilivel olívaolajjal és limelével ízesítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3104
- Feltöltés dátuma: 2022. január 11.
Ajánló
Ezt a levest sima mezei paradicsommal is készíthetjük, viszont a koktélparadicsomtól még intenzívebb és ízesebb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Sokféle módon lehet krémes levestextúrát létrehozni tejszín vagy más egyéb tejtermék hozzáadása nélkül, például keményítőtartalmú zöldségek felhasználásával. Az édesburgonya vagy a sütőtök használata is nagyszerű módja annak, hogy a levesek sűrűek és gazdag állagúak legyenek. A növényi tejpótlókkal, például a kókusztejjel való sűrítés is remek ötlet, hogy tovább fokozzuk a levesek ízét és állagát. Illetve itt vannak a hüvelyesek is, nagy kedvencünk a fehér bab, ami szuper krémes állagot biztosít, és egyidejűleg tartalmaz egy kis növényi alapú fehérjét is. A fehér babnak sok fajtája létezik: van sötétbab, lima bab, de cannellini bab is. Nekünk mind nagy kedvencünk enyhe íze és gazdag textúrája miatt. Ha konzerv babot használunk (ami már eleve meg van főzve), valóban tökéletes textúrát érhetünk el. A sült paradicsom a bab ízével tökéletes egyveleget alkot!